Google Haritalar’dan muhteşem yenilik! Yolculuk deneyimi farklı boyut kazandı

Google Haritalar’dan muhteşem yenilik! Yolculuk deneyimi farklı boyut kazandı
Google Haritalar, yeni bir tasarımla yolculuk deneyimini daha keyifli hale getiriyor.

Yolculuğa çıktığında detayları Google Haritalar üzerinden takip edenler için büyük yenilik geldi. Uygulama, sürücüler için 3D binalar gösterdiği yeni özelliği ilk olarak Ocak ayında kademeli olarak sunarken şimdilerde Android için tam anlamıyla kullanıma açtı. Yeni özelliğin Android Auto ile entegre şekilde çalışacağı öğrenildi.

1000016434.jpg

SÜRÜCÜLER İÇİN 3D BİNA DENEYİMİ GENİŞLETİLİYOR

Kullanıcılar Google Haritalar’ın navigasyon modunu kullanırken yeni özellik devreye girecek. Bir yerden bir yere navigasyonla gitmeye çalışan sürücüler, uygulama üzerinde 3D binaların arasında yolculuk yaptıklarını görecek. Bu yeni özellik, farklı bir yerde seyahat eden kullanıcıların çevrelerini daha iyi anlamalarına yarayacak.

1000016435.jpg

3D BİNA ÖZELLİĞİ NASIL ETKİNLEŞTİRİLİR?

Yeni gelen 3D bina özelliği Google Haritalar’ı kullanan tüm kullanıcılarda aktif olarak açık bulunmuyor. Uygulamayı kullananların özelliği etkinleştirmesi gerekiyor. Peki, Google Haritalar 3D bina özelliği nasıl etkinleştirilir?

Öncelikle sağ üstteki profilinize tıklayıp profil ayarlarına giderek ‘Navigasyon’ seçeneğine tıklamalısınız. Navigasyon ayarlarının içindeyken ‘3D Binaları Göster’ seçeneğine giderek etkinleştirmelisiniz. Böylece haritada gerektiği kadar yakınlaştırdığınızda 3D binalar görünür olacak.

Özelliğin Android Auto ve CarPlay için genişletildiği bilgisi verildi. Böylece araç içi ekranlarda sürücüler haritada yolu takip ederken 3D bina görüntüsünü görecek.

1000016433-e1713358118404.jpg

HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK

Google Haritalar tarafından sunulan 3D bina özelliği sayesinde sürücüler, bilmedikleri şehirlerde ya da bölgelerde karışık kavşakları, yolların detaylarını kolayca fark edebilip daha iyi içinden çıkabilecek. Görsel olarak kullanıcıların akıllarındaki karışıklıklar ortadan kalkacak ve her şey daha net görünebilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.