Google’ın ilginç bilgileri 'Bu detaylar sizi çok şaşırtacak

Google’ın ilginç bilgileri 'Bu detaylar sizi çok şaşırtacak
Her gün herkesin kullandığı en popüler arama motoru Google ile ilgili bilinmeyenler açığa çıktı. Konunun detayları açığa çıktı.

Arama motorlarının en popüleri, her gün milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Google, hakkındaki gerçeklerle her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor. Bilmeyenler bu detayları öğrendiğinde şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Uzun yıllardır popülerliğini koruyan ve aktif halde kullandığımız arama motoru Google hakkındaki az bilinen detaylar, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, bunlar neler?

GOOGLE ADI SONRADAN VERİLDİ

Google hakkında ilginç bilgiler neler diye merak edenler için öncelikle isminin geldiği yerden bahsetmek önemli olacaktır.

Önceleri, BackRub adıyla çıkmış olan Google, sonradan isim değişikliğine uğradı. Şirketin kurucuları, ilk adımlarını atmaya başladıkları arama motorunun adını BackRub olarak belirlemişti. Sonrasında Google adında karar kılındı.

backrub.webp

GOOGLE ADI YAZIM HATASI MI?

Google adının nereden geldiği ise merak konusu. Google hakkında ilginç bilgiler arasında yer alan bir iddiaysa şaşkınlığa neden oldu. Google adının aslında bir yazım hatası olabileceği iddia edildi. Çünkü bu adın matematikteki en büyük sayı olan Googol sayısından ilham aldığı biliniyor ve Googol’un yazım hatası olarak Google’ın ortaya çıkmış olabileceği düşünülüyor.

ÇÖKTÜĞÜNDE İNTERNET KULLANIMI AZALDI

Google şirketi, sunduğu hizmetlerle pek çok internet kullanıcısını kendine hayran bırakıyor. Hatta Google gittiğinde internet kullanımı da azalıyor.

Google servislerinin 16 Ağustos 2013’te 5 dakika kadar kısa süreli bir elektrik kesintisiyle çökmesi sonucu internet kullanımı yüzde 40 oranında azaldı.

3e38b2c3a2191548c0cdd324a561be4c.jpg

YAHOO’YA SATILACAKTI

Henüz pek çok kişi tarafından bilinmediği dönem olan 1997 senesinde Google Yahoo şirketine 1 milyon dolara satılacaktı. Ancak Yahoo, Google şirketinin bu kadar etmeyeceğini düşünerek teklifini geri çekti. Sonrasında 2002 yılında Google’ın büyümesiyle birlikte Yahoo 3 milyar dolar teklif etmesine karşın bu defa Google’ın kurucuları tarafından ret aldı.

JENİFFER LOPEZ’İN ELBİSESİ SAYESİNDE GOOGLE GÖRSELLER HİZMETİ SUNULDU

Google’ın kurulduğu dönemde sadece metin üzerinden arama yapılabiliyordu. Ancak 2000 yılında Jeniffer Lopez’in Grammy Ödülleri’nde giydiği elbise çok aratılınca, Google şirketi harekete geçti ve kullanıcıların görsel arama sonuçları ihtiyacını fark etti. Bunun üzerine çalışmalar başlatıldı ve görsel arama seçeneği geldi.

jennifer-lopez.jpg

jennifer-lopez.jpg

HER GÜN YÜZDE 15 ORANINDA YENİ BİLGİ ARATILIYOR

Google üzerinde yapılan aramaların yüzde 15’inin benzersiz olduğunu biliyor muydunuz? Çoğu arama daha önce yapılmış olsa da her gün yüzde 15 oranında yeni arama yapılmaya devam ediyor.

‘GOOGLE’ KELİMESİ RESMEN FİİL OLDU

Google kelimesi, Oxford İngilizce Sözlüğü tarafından 2006 yılında resmen fiil olarak tanındı ve bu şekilde kullanılmaya başlandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.