Elmayı sakın böyle tüketmeyin ‘Bir anda zehirlenebilirsiniz’

Elmayı sakın böyle tüketmeyin ‘Bir anda zehirlenebilirsiniz’
Her mevsimin vazgeçilmezi olan elmayı tüketirken mutlaka dikkat edin.

Elma meyveler arasında en çok tüketilen gıdalar arasında yer alırken her mevsim tüketilebiliyor.

Her mevsimin vazgeçilmezi olan elmanın sağlığa birçok faydası bulunuyor. İştahsızlığın ve tembel bağırsakların en iyi dostu olan elma sindirim sistemini düzenliyor.

Böbrek taşlarını düşürmede yardımcı olan elma, Tansiyonu düşürmede yardımcı olur. Nefes darlığına iyi gelmesiyle biliniyor. Ayrıca sabah, aç karnına yenilen elma kanı temizlerken vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlıyor.

elma-zencefil-suyu-aralik-2020.webp

Kırmızı ve sarı elma tatlı olurken yeşil elma ise daha ekşi tadıyla biliniyor. Cilt sağlığını da faydası bulunan elmanın faydalarını saymakla bitmiyor.

ÇEKİRDEKLERE DİKKAT EDİN

Ancak elmayı tüketirken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Faydası çok olan elmanın zararının ne olduğuna dair vatandaşlar merak ediyor.

Elma çekirdeğindeki zehirli etkinin ana kaynağı amigdalin molekülü olduğu ifade ediliyor. Amigdalinin tehlikesiyse onu içeren bir maddenin tüketilmesinden sonra sindirim enzimleriyle karışmasının ardından ortaya çıkıyor.

elma-kac-kalori.jpg

Amigdalin midemizde yerini aldığı takdirde yarattığı etki nedeniyle siyanür salınımına yol açıyor. Elma çekirdeklerinin kendi başına zararlı olmadığı bilinse de çiğnendiğinde veya hasar gördüğünde hidrojen siyanüre dönüşme ihtimali bulunuyor.

Çok sayıda hasarlı elma çekirdeği tüketildiği takdirde Akut siyanür zehirlenmesine neden oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.