Akaryakıtta flaş karar ‘Benzin ve motorin fiyatları değişti’

Akaryakıtta flaş karar ‘Benzin ve motorin fiyatları değişti’
EPDK akaryakıt ile ilgili flaş karar verdi. Benzin ve motorin fiyatlarında değişikliğe gidildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), bazı akaryakıt depolama tesislerine ilişkin iletim ve depolama tarifelerinde değişikliğe gidildi. EPDK'nin konuya ilişkin kurul kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

BENZİN VE MOTORİNDE HİZMET BEDELİ DEĞİŞTİ

Resmi Gazete’de yayımlanan kurul kararına göre, Petrol Ofisi AŞ'nin Kırıkkale Terminali İletim Tesisi, Kırıkkale Terminali Depolama Tesisi ve Mersin Depolama Tesisi'ne ilişkin depolama tarifesi değiştirilerek onaylandı.

2351745-620x349.jpg

Tadil edilen Kırıkkale Terminali Depolama Tesisi'nde günlük depolama hizmet bedeli, benzin türleri için metreküp başına 4,05 lira, motorin türleri için 21,12 lira olarak güncellendi. Teslim alma hizmet bedeli ise benzin türleri için metreküp başına 54,57, motorin türleri için 60,70 lira olarak uygulanacak.

Kırıkkale Terminali İletim Tesisi'nde günlük depolama hizmet bedeli, benzin türleri için metreküp başına 19,36 lira, motorin türleri için 21,12 lira olarak değiştirildi.

epdkdan-akaryakit-karari-benzin-ve-motorinde-hizmet-bedeli-icin-tarife-degisikligine-gidildi-17142898839283-2.webp

Mersin Depolama Tesisi'nde günlük depolama hizmet bedeli, benzin türleri için metreküp başına 2,11, motorin ve havacılık yakıtı türleri için 2,29 lira olarak belirlenirken Teslim alma hizmet bedelinin benzin ve motorin türleri de değişti.

Buna göre benzin de metreküp başına 54,57, motorin de ise türleri 60,70 lira, havacılık yakıtı türleri için 57,46 lira olarak uygulanmasına karar verildi.

thumbs-b-c-00e437d013a05d66ea4bf88a958da79a.webp

BİR DEĞİŞİKLİKTE MSB’DE YAPILDI

Bu gelişmelerin yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığının TF-Antalya Tank Çiftliği Deposu'na ilişkin depolama tarifesi de değiştirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.