Google’dan büyük yenilik! Safari'deki özellik artık Google Chrome'da

Google’dan büyük yenilik! Safari'deki özellik artık Google Chrome'da
Dünyada milyarlarca cihazda bulunan ve tarayıcıların başında gelen Google Chrome'a, Apple Safari’de bulunan bir özellik geldi.

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre; Dünyanın en çok kullanıcıya sahip tarayıcısı olan Google Chrome'a, Safari’de uzun zamandır bulunan bir özellik iOS sürümüne de geldi.

iOS 14: Google Chrome'u iPhone'da Varsayılan Tarayıcı Olarak Ayarlama

ARAMA ÇUBUĞUNU AŞAĞI ALMA ÖZELLİĞİ CHROME’DA

Chrome’un iPhone’da bölünmüş çubuk tasarımları vardı. URL üstte görünürken, alttaki araç çubuğu ileri/geri, Yeni Sekme (çeşitli arama seçenekleri (Lens, Gizli ve ses) için uzun basabilirsiniz), Sekme Değiştirici ve üç nokta menüsü (Bu menü tam bir alt sayfa olarak açılır, Sekme Izgarası da Android ile karşılaştırıldığında oldukça farklıdır.)

Değiştirmek için Chrome uygulamasında URL’ye uzun basarak “Adres Çubuğunu Alta/Üste Taşı” seçeneklerini kullanmanız yeterlidir. Ayrıca ayarlar kısmından adres çubuğu kısmına gelerek de bunu ayarlayabilirsiniz. iOS tarayıcısı ayrıca yakın zamanda Google Şifre Yöneticisine kısayol görevi gören 1×1 ana ekran widget’ını da kullanıma sundu.

Safari vs. Chrome for Mac: Reasons You Shouldn't Use Chrome - The Tech Edvocate

Google, bunun Chrome için “çok talep edilen bir özellik” olduğunu ve “insanların ellerinin ve cihazlarının boyutlarına bağlı olarak farklı adres çubuğu konumlarını tercih ettiğinin” farkında olduğunu söylüyor. 2016 yılında Google, adres çubuğunu (sekme değiştirici ve taşma menüsüyle birlikte) ekranın alt kısmına taşıyan bir tasarımı test etmeye başladı.

Safari'nin yüz yıllık özelliği nihayet Chrome'a geldi! - ShiftDelete.Net

iOS sahiplerinden gelen geri bildirimler, tek elle kullanıma ve erişilebilirliğe büyük ölçüde yardımcı olacağı için bu değişikliğin Android’e gelmesini sağlayabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.