Beklenen rapor yayınlandı! Türkiye'nin en hızlı internet sağlayıcısı belli oldu

Beklenen rapor yayınlandı! Türkiye'nin en hızlı internet sağlayıcısı belli oldu
İnternet kullanımı her geçen gün tüm dünyada yaygınlaşmaya devam ediyor. Peki ülkemizdeki en hızlı internet sağlayıcı firma hangisi? Dünyaca ünlü bir firma bu sorunun cevabını bir rapor şeklinde yayınladı. İşte haberin detayları...

Dünya genelinde internet hızını test etme konusunda insanlara en kesin sonuçları sunan şirketlerden biri olan ‘Speedtest’ bir rapor yayınladı.

Bu raporda Türkiye’deki en kaliteli, en hızlı internet sağlayıcılarını listeledi. Bu listeye göre 2023 yılının üçüncü çeyreğinde mobil internette ‘Turkcell’, sabit internette ise ‘TurkNet’ en hızlı internet sağlayıcıları oldular.

Yayınlanan bu rapora göre, mobil internette en yüksek hızı 57.60 Mbps ile Turkcell sunuyor. Turkcell'i 28.56 Mbps ile Türk Telekom, üçüncü sırayı ise 19.58 Mbps hız ile Vodafone takip ediyor.

Yayınlanan bu rapora göre, sabit internette en yüksek hızı 64.31 Mbps ile TurkNet sağlıyor. İkinci sırada 46.66 Mbps ile Turksat Kablo, üçüncü sırada ise 38.54 Mbps ile Turkcell takip ediyor.

Speedtest’in yayınladığı rapordaki verilere göre, Türkiye’de sabit internet için sağlanan ortalama indirme hızı 36.92 Mbps, yükleme hızı ise 8.30 Mbps olarak kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.