Apple yanlışlıkla müşterisine 60 adet iPhone 15 gönderdi

Apple yanlışlıkla müşterisine 60 adet iPhone 15 gönderdi
Amerikalı teknoloji devi Apple, daha önce benzeri görülmemiş bir hata yaptı

İnternet üzerinden yapılan yüksek meblağlı alışverişlerde ürünlerin kaybolması, yanlış kişiye teslim edilmesi veya şirketin bir hata yapması gibi riskler her zaman insanlarda endişeye neden olmuştur.

Bu duruma benzer bir olayın bir iş insanına başına gelmesi sosyal medyada gündem oldu.

Bir İş insanı, şirket çalışanları için dört adet iPhone 15 Pro Max sipariş etti. Ancak beklenmedik bir şekilde kendisi için 1 TB'lık modeli ve çalışanları için üç adet 256 GB modeli olmak üzere dört telefon beklerken, tam 60 adet 1 TB'lık iPhone 15 Pro Max ile karşılaştı.

s-a4db1e70ad6d99ba1ceb543f47156015f78b210e.webp

TikTok kullanıcısı @legends_gio tarafından paylaşılan bir video ile gün yüzüne çıkan bu olay, herkesi şaşkınlığa uğrattı. İş insanı, toplamda 3 bin 600 dolar ödeyerek verdiği sipariş yerine, her biri bin 599 dolar uluslararası satış fiyatına sahip olan 60 adet telefonu teslim aldı.

Bu hata, Apple'a yaklaşık 96 bin dolarlık bir maliyeti yol açtığı anlamına geliyor.

Öte yandan hatalı gönderilen bu telefonların geri gönderme zorunluluğu olmaması da dikkat çekiyor. Apple isterse bu cihazları kullanılamaz hale getirebilir. Daha önce ABD'deki Black Lives Matter protestoları sırasında yağmalanan Apple mağazalarından çalınan telefonlar için benzer bir yöntem uygulanmış ve telefonlar kullanılamaz hale getirilerek geri iade talebinde bulunulmuştu.

1698865416007239-0.jpg

Bu tür bir durumun nasıl meydana geldiği gerçekten merak konusu çünkü Apple'ın siparişleri göndermeden önce birçok kontrol ve aşama mevcut. Bu sebeple Apple'dan doğrudan sipariş veren kullanıcıların büyük bir çoğunluğu herhangi bir sorunla karşılaşmıyor. Bu durum, insanların kendi siparişlerinin de karışabileceği endişesini taşımalarına sebep oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.