Fatih Portakal canlı yayında açıkladı ‘Asgari ücret zammında sürpriz’ İki dudak arasında..

Fatih Portakal canlı yayında açıkladı ‘Asgari ücret zammında sürpriz’ İki dudak arasında..
Fatih Portakal, canlı yayında asgari ücrete ilişkin flaş açıklamalara imza attı.

Fatih Portakal, canlı yayında asgari ücrete ilişkin flaş açıklamalara imza attı.

Enflasyon artışı sonrasında hayat pahalılığı vatandaşın belini büküyor. Öyle ki asgari ücretli ve emeklinin cebindeki paranın yüzde 15’i enflasyon karşısında erdi.

para-8.jpg

'ARA ZAM YOK' DENMİŞTİ

Emekliler için 6 aylık enflasyon verisine göre bir zam yapılacak. Ancak, asgari ücretli için bu zam gerçekleştirilmeyeceği ise belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete bir zam gelmeyeceğini açıklamıştı.

Pek çok asgari ücretli çalışan ise enflasyon artışının devam etmesi sonrasında maaşlarına bir artış istiyor. Ancak artış için kapılar kapandığı söyleniyor.

532593image1.jpg

"ASTRONOMİK BİR OLAY OLMAZSA..."

Asgari ücretlilere ilişkin ise bir zam yine de yapılır mı sorusu ise akıllara gelmiyor değil. Ünlü gazeteci Fatih Portakal, ‘Asgari ücrete ikinci zam olmayacak dendi ama … İki dudak arasında her şey’ başlığında bir video paylaştı. Portakal, “Asgari ücret 17 bin 2 lira olarak devam edecek. Eğer çok astronomik bir olay olmazsa, çünkü seçim de yok, 17 bin 2 lira almaya devam edeceksiniz. Ne zamana kadar? Ocak sonuna kadar, yani 2025 Ocak sonuna kadar asgari ücreti bu orandan almaya devam edeceksiniz. 1 Şubat 2025'te yeni asgari ücret belli olacak, ama daha kaç ay var? 9 ay var” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.