Hatice Kolçak ‘aman dikkat’ diyerek uyardı ‘Satan kaybedecek, alan kazancına kazanç katacak’

Hatice Kolçak ‘aman dikkat’ diyerek uyardı ‘Satan kaybedecek, alan kazancına kazanç katacak’
Hatice Kolçak, bunu yapanların kazançlarına kazanç sağlayacağının altını çizdi.

Milyonlarca vatandaş enflasyon artışı ile beraber ev fiyatlarındaki fahiş fiyata tepki gösteriyor. Büyükşehirler dışında bazı illerdeki ev fiyatları da aynı şekilde rekor kırmaya devam ediyor.

DÜŞÜŞLER BAŞLADI

Merkez Bankası’nın enflasyonu durdurmak hedefiyle gerçekleştirdiği politika faiz artışlarının rekor bir seviye 50’ye gelmesi işleri biraz değiştirmişe başladı. Ev fiyatlarında yüksek artış yerini düşüşlere bırakıldığı uzmanlar tarafından defalarca belirtiliyor.

konut.jpg

EV SATIŞLARI DİBİ GÖRDÜ

TÜİK verilerine de bu oran görüldü. Geçen senenin Şubat ayında 1 milyon üzeri konut satışı yapılırken 1 sene sonra konut satışlarında ciddi bir düşüş yaşandı. Türkiye genelinde Mart ayında 105 bin 394 konut satışı yaşanması ise acı tabloyu ortaya çıkarıyor.

KOLÇAK: SATAN PİŞMAN OLACAK, ALAN KAZANACAK

Ünlü ekonomist ise konut yatırımcılarına kritik uyarıda bulundu. Kolçak, “Bu geçici bir dönemdir, geçer gider. Satıp yerine koyamayan zarar eder, alan kar eder. O dönemde satan herkes zarar etti ve bir daha o malı alamadı. 2019 yılında benzer bir örnek yaşadık, hatırlatmak istiyorum” dedi.

kefillerle-zam-pazarligi-yapiyorlar-dd04c63b.jpg

Konut fiyatlarının düşmesi ile ‘piyasa 45 yıla çökecek’ diyenlerin zarar edeceklerini belirten Kolçak, “Bugün satan zarar eder. Belki 3 ayda zararı görmeyebilirsiniz ama ileride aynı durumu yaşayabilirsiniz. 2021-2022 gibi birkaç sene sonra, satanlar pişman olacak ve aynı durumu yaşayacaklar” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.