O ilde ekmek 2 TL’den satılıyor! Zararına satışın nedeni belli oldu

O ilde ekmek 2 TL’den satılıyor! Zararına satışın nedeni belli oldu
Bir fırın sattıkları ekmeğin fiyatını 2 TL’ye düşürme kararı aldı.

Sivas’ta ekmek üreten bazı fırınların hijyen ve kaliteden çok uzak, ucuz ekmek satması tepkilere neden olmuştu.

Bu duruma tepki göstermek isteyen bir firma denetimlerin yetersiz olduğunu ileri sürerek 200 gram ekmeğin fiyatını 2 TL seviyesine kadar düşürdü. Şehirde 7.5 TL’ye satılan bir somun ekmeği kimi firmalar 5 TL’ye satıyor.

Firmanın Halka İlişkiler Müdürü Murat Eken, ekmeği 2 TL’den satmalarının temel asıl hijyen konusu olduğunu dile getirdi.

Eken, Sivas'ta bir ekmeğin ortalama maliyetinin 5 TL’nin üzerinde olduğunu dile getirdi. Kendi fırınlarında bir somun ekmeği 2 TL’ye satmalarının temel amacının ‘hijyen konusu’ olduğunu belirtti.

Eken, fırınların gerektiği gibi denetlenmediğini, asgari hijyen kurallarına uyulmadığını, çalışanların sigortalarıyla alakalı gereğinin yapılmadığını dile getirerek, tepki amaçlı böyle bir karar aldıklarını dile getirdi.

Eken, Sivas’taki fırınların yeterince denetlenmediğini, konuyla alakalı sert tedbirlerin getirilmesini istediğini dile getirerek, “Tek istediğimiz bunlara gerçek anlamda denetim yapılması. Çünkü bugün marketlerin altında açılmış olan fırınlar bile var. Bunların acil ve sert bir şekilde denetilmesini istiyoruz. Ancak şu anki maliyetler gerçekten kurtarmıyor. Bizim istediğimiz, gerçekten denetimler gerçekleştirilsin ve bu denetimler sayesinde halkımız sağlıklı ekmek yesin. Onun haricinde kimseyle bir alıp veremediğimiz yok! Biz istiyoruz ki insanlar düzgün ekmekler yesinler. Ancak bu durum bu şekilde devam ettiği sürece biz yedi birlik olarak ekmeği 2 TL’den satmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.