27 yıllık gıda devi halka arz oluyor! Yatırımcılar borsada bayram edecek

27 yıllık gıda devi halka arz oluyor! Yatırımcılar borsada bayram edecek
27 yıldır gıda sektöründe faaliyet gösteren Golda Gıda San. ve Tic. A.Ş., halka arz olmak için KAP’a başvuru yaptı.

Türkiye’de 27 yıldır gıda sektöründe faaliyet gösteren Golda Gıda San. ve Tic. A.Ş.’nin halka arz için KAP’a başvurusunu yaptı.

Türkiye’de birçok yatırımcı tarafından, bir yatırım aracı olarak tercih edilen halka arz hisseleri, özellikle son dönemlerde kazandırmaya devam ediyor.

Borsa İstanbul’da halka arz olacak yeni şirketlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bu kapsamda 27 yıllık gıda devi Golda Gıda da halka arz olmaya hazırlanıyor.

GOLDA GIDA NE ZAMAN HALKA ARZ OLACAK?

Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketinin Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile imzaladığı halka arza aracılık ve finansal danışmanlık sözleşmesi kapsamında, anlaşmanın resmen yapıldığı bildirildi.

Henüz başvuru sürecinde olan halka arz için şu an olmasa bile ilerleyen günlerde detaylar netlik kazanacak. Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KONKA) tarafından KAP’a yapılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“İştirakimiz Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının halka arzı kapsamında olmak üzere, Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (IS:GEDIK) arasında ‘halka arza aracılık ve finansal danışmanlık sözleşmesi’ imzalanmıştır.”

GOLDA GIDA

Bundan 27 yıl önce Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinde faaliyetlerine başlayan Golda Gıda, un, bakliyat, irmik, makarna fabrikaları ile hizmet vermeye devam ediyor.

Dev şirket tarafından faaliyete geçirilen projeler kapsamında ilerleyen süreçlerde 5000 personelin çalışacağı, yılda yaklaşık 100 milyon dolar ihracat hedefleyen, 24 gıda fabrikasından oluşacak 500 milyon dolarlık dev bir şirket olmayı hedefliyor ve bu hedefe koşmaya doludizgin devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.