Ev sahipleri aman dikkat 'Konut kiralamalarında yeni dönem başladı' Bunu yapmayan herkes o parayı ödeyecek

Ev sahipleri aman dikkat 'Konut kiralamalarında yeni dönem başladı' Bunu yapmayan herkes o parayı ödeyecek
Ev sahiplerini yakından ilgilendiren gelişme yürürlüğe girdi. Artık bunu yapmayan yüzbinlerce lira ödemek zorunda kalacak.

Airbnb’ye yönelik düzenlemeler bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Turizm amaçlı konut kiralamalarında kayıt dışılığı engellemek için yapılan düzenlenmeyle konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik sözleşmeden önce izin belgesi zorunluluğu getirildi.

ev.jpg

500 BİN TL CEZA KESİLECEK

İzin belgesini karşılamayan ve konutlarını bu amaç doğrultusunda kiraya verenlere her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak. İzin belgesini almak için de 15 gün süre tanınacak. Bu süre sonunda izin belgesi almayıp kiraya vermeyi sürdüren kişilere 500 bin lira idari para cezasına çarptırılacak.

GÜNLÜK KİRALIK EV SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Komşuların hepsinden muvafakatname alınması da zorunlu hale gelirken bir apartman sakinin bile itirazı durumunda günlük kiralama gerçekleştirilemeyecek. Bakanlığın sıkı denetimleri sonrası emlak sektörü temsilcileri kaçak ev ilanı verenlerin ilanlarını kaldırdığını belirtti. Düzenleme ile beraber yasal olarak bu işe devam eden günlük kiralık ev sayısının 7-8 binlere kadar düşeceği ön görülüyor.

konut.jpg

AİRBNB NEDİR

Airbnb, kısa süreli kalacak yer arayanlar ile evini kiraya vermek isteyenleri buluşturan bir sistem olarak bilinir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.