81 ilde kira destekleri arttı 'kimler yararlanabiliyor başvuru nereye yapılıyor '

81 ilde kira destekleri arttı  'kimler yararlanabiliyor  başvuru nereye yapılıyor '
Kira desteklerinden kimlerin yararlanabileceği ve şartları da ortaya çıktı.

Evi kentsel dönüşüme giren vatandaşlara devlet tarafından sağlanan kira destek ödemelerinde artış meydana geldi.

İSTANBUL’DA KİRA YARDIMI YÜZDE 57 ARTTI

Destek ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yapmış olduğu açıklamada, Devletin her yıl vatandaşlara bu desteği verdiğine değinerek başlayan Özelmacıklı 2023 yılının Nisan ayından itibaren kira yardımlarının arttırıldığını dile getirdi. 2024 yılı içinde bu yardım ücretlerinde değişiklikler meydana geldi. İstanbul için kira desteği 3500 TL’den neredeyse yüzde 57 oranında bir artış yaşayarak 5500 TL seviyesine çıkarıldığını açıkladı.

185180.jpg

Aynı zamanda ikinci kategoride yer alan illere değinen Özelmacıklı Ankara, Antayla, Bursa ve İzmir’de de 3 bin TL olan kira yardımlarının yüzde 50 zamla 4500 TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

BÜYÜKŞEHİRLERDE DE YARDIMLAR YÜKSELDİ

İstanbul harici diğer büyükşehirlerde de 2 bin 500 TL olan kira yardımı yüzde 50 artış yaşayarak 3750 TL seviyesine ulaştı. Bunların haricinde kalan illerde ise kira yardımı 2 bin TL’den 3 bin TL seviyesine çıkmış oldu.

konut-1.jpg

KİRACILAR VERİLEN BU DESTEKTEN YARARLANABİLİYOR MU ?

Kentsel dönüşüm işin Devlet tarafından verilen bu destekten kiracıların yararlanıp yararlanamadığı merak konusu. Konut ve iş yerinde kiracı olan vatandaşlara kira yardım tutarı ele alınarak 2 kat kira destek parası veriliyor.

100 BİN TL TAŞINMA DESTEĞİ

Bu çerçevede özellikle yarısı Bizden kampanyasında İstanbul için verilecek olan destek parası aslında taşınmaz tahliye edecek olan vatandaşlar için 100 bin TL olarak planlandı.

Bu durumu örneklendiren Özelmacıklı, İstanbul’da kiracılara verilecek kentsel dönüşüm taşınma yardımı 11 bin TL seviyesine çıkarken, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir’de bu tutar 9 bin TL’ye yükseltilmiş oldu. Diğer büyükşehirlerde de aslında bu tutar 7500 TL seviyesine çıkarıldı. Normal yörelerde de bu rakam 6 bin TL’ye yükseltilmiş olacak. Şeklinde açıklamada bulundu.

konut-5.jpg

BAŞVURU NEREDEN GERÇEKLEŞTİRİLİYOR ?

Kira dönüşümü için destek parasından yararlanabilmek için ilk önce riskli olan ve dönüşüme girecek olan yapı için bir sürecin başlamış olması gerekiyor. Başlayan süreç ardından belirlenen müdürlükler ya da belediyeler tarafından yapılan incelemeler sonucunda destek ödemesi veriliyor.

Verilen bu destek 18 aya kadar devam ettiriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.