En kolay haliyle cezerye tarifi

En kolay haliyle cezerye tarifi
Sağlıklı ve besleyici içeriğiyle öne çıkan cezerye, özellikle kış aylarında enerji kaynağı olarak tercih edilen bir atıştırmalık tarifi.

MALZEMELER:

2 su bardağı rendelenmiş havuç

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi

1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı

Yarım su bardağı süt

1 su bardağı irmik

Yarım su bardağı tereyağı veya margarin

1 çay kaşığı tarçın

Yarım çay kaşığı toz vanilya

YAPILIŞI:

İlk olarak, bir tencerede tereyağı veya margarini eritin.

Eritilen yağın içine rendelenmiş havuçları ekleyin ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte soteleyin.

Havuçlar yumuşadıktan sonra toz şekeri ekleyip karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.

Daha sonra sırasıyla sütü, irmiği, dövülmüş ceviz veya fındık içini ve tarçını ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak pişirin.

Karışım koyulaşmaya başladığında ocaktan almadan önce dövülmüş Antep fıstığını ve vanilyayı ekleyin, birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız cezerye karışımını yağlı bir tepsiye veya borcama yayın ve düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayın.

Cezeryenin üzerini düzleştirerek spatula veya kaşıkla bastırarak sıkışmasını sağlayın.

Cezeryeyi oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve daha sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.