Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi
Kendinizi yemekten durduramayacağınız zeytinyağlı yaprak sarma tarifi.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
  • Taze nane veya kuru nane
  • Tuz, karabiber
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • Yeterince taze veya konserve yaprak (asma veya lahana yaprağı)

Yapılışı:

  • Pirinci yıkayın ve süzün. Büyük bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine ince doğranmış soğanı, dolmalık fıstığı, kuş üzümünü, ince doğranmış maydanozu ve nane (tercihe bağlı) ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edin. Zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyerek karıştırın. Bu iç harcı bir kenarda dinlendirin.
  • Yaprakları kaynar suda birkaç dakika bekletin, yumuşayıp esnek hale gelmelerini sağlayın. Ardından soğuk suya alın ve süzün.
  • Her yaprağın sap kısmını kesin.
  • Yaprakları tek tek alın, iç harçtan birer yemek kaşığı koyun ve sarmaya başlayın. Yaprakların kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Sarmaları tencereye dizin, üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.
  • Üzerine yeterince su ekleyin, bir tabak veya ağırlık koyarak sarmaların açılmamasını sağlayın.
  • Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.