Emeklilik ikramiyesine Mart kriteri 'EYTliler dikkat bu haber sizi ilgilendiriyor'

Emeklilik ikramiyesine Mart kriteri  'EYTliler dikkat bu haber sizi ilgilendiriyor'
Bu yıl yeni emekli olacakların kaçırmaması gereken kritik tarihler bulunuyor. Bayram ikramiyesini alabilmek için bu detaylara dikkat etmeniz gerekiyor.

Erken emekli olabilmek farklı nedenlerden ötürü birçok vatandaşın hayalini süslüyor. Emekli olmak isteyen vatandaşlar devletin bu konuda yaptığı çalışmaları yakından takip ediyor. Bu yıl emeklilerinin arasına 400 bin EYT'linin daha katılması öngörülüyor. Bayram ikramiyesinde ise dilekçe tarihi esas alınacak Mart sonuna kadar emeklilik başvurusu yapan vatandaşlar Bu yıl çift ikramiye alabilecek.

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-23-09-02-c02fdc9f.jpg

GÜNDEM İKRAMİYE
Bu yıl nisan ayı içerisinde verilecek olan bayram ikramiyelerinde ödeme dönemi yaklaşırken tutar da artış yapılmasının gündeme gelmesi emeklileri sevindirdi.

para.jpg

İKRAMİYEDEN KİMLER YARARLANABİLİR?
Hukuken ikramiyeden yararlanmak için bayramın içerisinde bulunduğu ayda emekli aylığının bağlanmış olması gerekiyor. Ramazan Bayramı bu yıl 10-12 Nisan tarihlerine denk geliyor Buna göre Mart sonuna kadar emeklilik başvurusu yapanlar bu yılki Ramazan Bayramı ikramiyesini alabiliyor. Başka bir deyişle 31 Mart'a kadar emekli olanlar ya da başvuru yapanlar bu yılki 2 ikramiyeden de yararlanabilecek. Öte yandan 31 Mayıs tarihinde önemli bir tarih olarak ön plana çıkıyor. Bu yıl Kurban Bayramı da 16 -19 Haziran tarihlerine denk gelecek. Kurban Bayramı'na yönelik ikramiyeyi alabilmek için 31 Mayıs'a kadar emekli olmak ya da başvurunun yapılmış olması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.