Emekliye memura asgari ücretliye her birine farklı fiyat 'Böyle hesaplama görülmedi

Emekliye memura asgari ücretliye her birine farklı fiyat 'Böyle hesaplama görülmedi
Yozgat’ta yaşayan besici Üzeyir Koç müşterilerinin almış olduğu sütü maaşlarına göre fiyatlandırdı.

Yozgat'ta yaşayan besici Üzeyir Koç, uzun yıllardır çiğ süt satışı yaparak geçimini sağlıyor. Köyünde mandırasında günlük 60 kilogram süt elde eden Koç, ürettiği sütü şehirdeki müşterilerine ulaştırıyor. Ancak son dönemde yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle müşterilerinin gelir durumunu göz önünde bulundurarak fiyatlandırma yapma kararı almış.

aw139382-01.jpgMüşterilerine göre farklı fiyatlarla süt satan Koç, emeklilere 60, asgari ücretlilere 70 ve memurlara ise 100 liradan süt sağlıyor. Bu uygulama ile müşterilerin alım gücüne uygun fiyatlarla süt temin etmelerini sağlıyor.

Kendisi de bu durumu şu sözlerle açıklıyor: "24 senedir hayvancılıkla uğraşıyorum. Vatandaşların süt ihtiyacını karşılıyorum. Sütten de çok memnunlar. Emekli müşterime indirim yapıyorum, onlara sütü 60 liraya veriyorum, asgari ücretlilere de 70 liraya satıyorum. Normalde 5 litre sütü 100 liradan satıyorum ama ben vatandaşın alım gücüne göre fiyatları belirliyorum."

aw139382-02.jpgMüşteriler ise bu uygulamadan memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Talip Yılmaz, "Yılardır ondan süt alırım, sütü de çok güzel oluyor. Kendisi de bu konuda bize yardımcı oluyor. Ekonomik durumumuzu söylediğimizde 100 liranın altında sütü alıyoruz. Fedakarlık yapıyor bize. İnsanların alım gücü düşük olduğu için sütü bu fiyatlara satıyor, kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuşarak Koç'un bu fedakarlığını takdir ediyorlar.

aw139382-03.jpgÜzeyir Koç, yıllardır süregelen bu işi yaparken müşterilerinin memnuniyetini ve ekonomik durumlarını gözeterek onlara yardımcı olmaya devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.