Emeklilerin bayram ikramiyeleri cebe girmeden eridi

Emeklilerin bayram ikramiyeleri cebe girmeden eridi
Emeklilere verilmesi planlanan ve TBMM’de kabul edilen bayram ikramiyeleri, vatandaşın cebine girmeden eridi. Hesaplamayı uzman isim Prof. Dr. Aziz Çelik yaptı.

Bayram ikramiyeleri TBMM’den geçen yasayla Ramazan ve Kurban bayramları için 3’er bin TL’ye çıktı. Çalışma Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, emeklilerin cebine girmesi beklenen bayram ikramiyelerinin önceki yıllara oranla değerinin düştüğünü hesaplayarak açıkladı. Çelik, "İkramiyelerde yüzde 50 artış yok, yüzde 72 düşüş var"

para2.webp

2 BİN LİRADAN 3 BİN LİRAYA ÇIKARILMIŞTI

Emekliler için verilmesi planlanan bayram ikramiyeleriyle ilgili gelişmeler merak konusuydu. Milyonlarca emekli, ne kadar ödeme yapılacağını merak ediyordu. Konuyla ilgili yasa ise TBMM’de görüşüldü.

Bu kapsamda emekliler için verilecek bayram ikramiyelerinin yüzde 50 artışla 2 bin TL’den 3 Bin TL’ye yükseltilmesi kararlaştırıldı ve yasa TBMM’den geçerek ödemelerin emeklilerin cebine gireceği belli oldu.

emekli455.webp

DEĞERİ DÜŞTÜ

Emeklilere bayram ikramiyesi uygulaması, 2018 yılında başlamış, milyonlarca emekliye can suyu olmuştu. Ancak yüksek enflasyon sonucunda giderek değer kaybeden bayram ikramiyeleri, emeklinin beklentisini bu yıl karşılayamadı.

Çalışma Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, sosyal medya hesabında paylaştığı verilerle emeklileri ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Çelik, bayram ikramiyelerinin asgari ücrete oranının 17,6’ya indiğini ancak emeklinin 2018 yılına oranla aldığı ikramiyeden kaybının 7 bin 609 lira olduğuna dikkat çekti.

emekli3584.webp

“EN AZ 10 BİN 609 TL OLMASI GEREKİRDİ”

Emekli bayram ikramiyelerinin 2018’deki eski seviyesinin koruması için en az 10 bin 609 TL olması gerektiğini söyleyen Çelik, emeklinin toplam iki bayram ikramiyesinin kaybının 15 bin TL’den fazla olduğunu söyledi.

emekliii-aziz.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.