Emekli zammı için Özgür Erdursun'dan net rakam

Emekli zammı için Özgür Erdursun'dan net rakam
Maaş zamlarına ilişkin isabetli hesaplamalarda bulunan Özgür Erdursun'dan asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından emekli maaşı zammına ilişkin net bir açıklama geldi.

SGK uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşı zammı için net rakam verdi.

8 milyon çalışanın kaderini belirleyen yeni asgari ücret rakamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 17 bin 2 lira olarak açıklandı. Asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk zam oranı maaş zammı bekleyen memur ve emekliler arasında heyecana neden oldu.

emekliler.jpg

İsabetli tahminleri ile adından söz ettiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yaptığı bir paylaşımla 2024 yılı için en düşük emekli maaşının kaç lira olacağına ilişkin net rakam verdi.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 11 BİN-11 BİN 250 TL ARASINDA OLUR"

Erdursun, yaptığı en düşük emekli maaşı hesabını X hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerine duyurdu. En düşük emekli maaşının 11.000 ile 11.250 lira arasında olacağını belirten Özgür Erdursun, bu rakamın ödenmesi için yüzde 50 oranında emekli maaşlarına zam yapılması gerektiğini belirtti.

Erdursun şu anda 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının 11 bin 250 TL'ye yükselmesi için yüzde 50 zam yapılabileceğini söyledi.

Özgür Erdursun diğer yandan hükümetin önceki yıllarda benzer şekilde yüksek maaşlı emekliler için ayrı , taban aylık alan emekliler için ayrı oran verebileceğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.