Fatih Portakal emekli ve memur zammını açıkladı 'Asgari ücreti 1 ay önce bilmişti'

Fatih Portakal emekli ve memur zammını açıkladı 'Asgari ücreti 1 ay önce bilmişti'
Asgari Ücrete yapılacak zammı yaklaşık 1 ay öncesinden açıklayan Gazeteci Fatih Portakal bu kez de emekli ve memur maaşına yapılacak zammı açıkladı.

Asgari ücretin ardından milyonlarca emekli ocak ayında maaşlara yapılacak zammı merak ediyor. Asgari ücreti 1 ay öncesinden nokta atışı bilen Gazeteci Fatih Portakal, bu kez de emekli ve memur maaşına yapılacak zammı açıkladı. 2024 yılı itibariyle asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlenirken, gözler şimdi ise emekli ve memur maaşının ne kadar olacağına çevrildi. TÜİK’in 3 Ocak’ta enflasyon oranı açıklamasının ardından emekli ve memur maaşları da belli olacak.

ASGARİ ÜCRETİ 1 AY ÖNCE BİLMİŞTİ

0x0-zamli-emekli-maasi-ne-zaman-yatar-2023-temmuz-emekli-zammi-belli-oldu-ssk-bag-kur-zamli-emekli-maaslari-odeme-1688758977313.jpg

Gazeteci Fatih Portakal, milyonlara yapılacak zam ile ilgili haftalar öncesinden tahminde bulundu. 1 ay önce asgari ücretin ne kadar olacağını bilen Portakal, şimdi ise emekli zamlarına yapılacak zammı açıkladı. Portakal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Asgari ücreti bir ay önceden bildiğinin altını çizerek emekliye zammın ne olacağını araştırdığını söyledi.

“EMEKLİLER SİZDEN ÖNCE BENDEN DUYACAK”

Portakal, Bir emekli olarak dün gece, 'Bize ne zam yapılır?' dedim. Alo malo filan derken bir şeylere ulaştım diyen Portakal, “Emekliye zam ne olacak? Tek oran mı, kademeli oran mı? En düşük rakam ne olabilir? Kusura bakmayın iktidar, emekliler sizden önce @szctelevizyonu’ndaki haberde benden duyacak. İşinizi yine bozacağım" İfadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-12-29-081749.png

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE OLACAK?

Sözcü TV’de Ana Haber’de emekli zammı ile ilgili detaylı bilgi veren Portakal, yüzde 52-53 aralığında oran verdi. En düşük emekli maaşının 11 bin 200 ya da 11 bin 400 arasında olacağını söyleyen Portakal, yüksek emekli maaşı alanların ise farklı para alacağının altını çizdi.

“YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI ALANLARA FARKLI OLACAK”

2023-emekli-promosyon-kampanyalari-navo.jpg

Aldığı emekli maaşının 24 bin TL olduğunu açıklayan Portakal, kendinden örnek vererek “Bana mesela yüzde 52-53 yapılmayabilir. Ama yüzde 38'in altında olmayacak” ifadelerini kullandı. Portakal, "Düşük olan emekli maaşı yukarı çekerler ancak yüksek emekli maaşı alanlara kademeli zam olur” açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.