Elektronik sigara satışı yasaklandı 'Satana 96 bin TL ceza'

Elektronik sigara satışı yasaklandı 'Satana 96 bin TL ceza'
Tüm dünyada kullanımı yaygınlaşan elektronik sigarayla ilgili yeni bir karar ortaya çıktı. Satanlar için para cezası açıklandı.

İngiltere’de elektronik sigortaya kısıtlama getirilmesine karar verildi. İngiltere hükümetinin tütün ve elektronik sigara ile ilgili mücadelesi kapsamında verilen karar, gündeme geldi.

İngiltere Başkanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre çocuk yaşta elektronik sigara kullanımının son üç yılda artarak 3 katına çıktığı, 11 ila 15 yaş aralığında yer alan çocukların yüzde 9’unun elektronik sigara kullandığı açıklandı. Bunun üzerine yeni bir kısıtlama kararı alındı.

elektro-sigara.webp

CEZALAR VE YENİ KARARLAR GÜNDEME GELDİ

Henüz reşit olmayan çocuk yaştaki kişilerin elektronik sigara kullanımlarının arttığının vurgulanması üzerine bazı kararlar alındı. Bu kararlara göre elektronik sigara aromalarının azaltılması, paketlerin daha az dikkat çekici hale getirilmesi ve raflarda görünür şekilde satılmamaları koşulları getirildi.

Yeni kararlara göre, İngiltere’de sigara olmayan ancak nikotin içeren ürünlerin çocuklara satışı da yasaklanacak. Tüm bu ürünleri çocuklara satanlar için ceza uygulanacak.

Çocuklara nikotin içeren ürün ya da tütün ile elektronik sigara satışı yapanlara 2 bin 500 sterlin (yaklaşık olarak 96 bin lira) para cezası uygulanacak.

elektronik-sigara-kamu-s.jpg

SADECE SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYEN YETİŞKİNLERE ÖZEL

Yapılan açıklamada, elektronik sigaraların sadece sigarayı bırakmayı düşünen yetişkinler için teşvik edildiği belirtildi. Bununla birlikte, yılda 50 ila 70 bin arasında yetişkinin elektronik sigara kullanımıyla sigarayı bıraktığı verileri de kamuoyuyla paylaşıldı.

Ayrıca çöpe atılan elektronik sigaraların atık tesislerinde yangına neden olduğu bilgisi paylaşılarak bunlara ek, çevre kirliliği yarattığına vurgu yapıldı. Geri dönüşümü zor olan tek kullanımlık elektronik sigaraların milyonlarca adedinin İngiltere’de çöpe atıldığı söylendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.