Ev sahibi olmak isteyenler dikkat 'Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek yeni model'

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat 'Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek yeni model'
Artan enflasyon, durulmak bilmeyen zam furyası ve vatandaşı sıkıştıran ekonomi derken ev sahibi olmak hayal oldu.

Ülke geneline bakıldığında ev sahipliği oranı her geçen gün daha da geriliyor. Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşın krediye de erişimi zorlanırken yüksek faiz oranları ev sahibi olmak isteyen vatandaşların önüne taş koyuyor.

Bu nedenle konut satışlarını rahatlatmak ve vatandaşı konut sahibi yapabilmek adına yeni satış modelleri geliştiriliyor.

GELİŞTİRİLEN BİR YENİ MODEL OLARAK AŞAMALI KONUT SİSTEMİ KURULDU

Gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren Fuzul, ‘konut satışında aşamalı konut sahibi olama sistemi’ni kurdu. Kurulan bu yeni modelde konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar iki aşamada istedikleri konuta sahip olabilecekler.

150387.jpg

İKİ AŞAMADA KONUT SATIŞI

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar ilk olarak arsa satın alıyor ardından inşaat maliyetini de ödeyerek ev sahibi olma imkanını elde ediyor.

KONUTTA KADEMELİ SATIŞIN DETAYLARI

Süreç açısından bakıldığında kademeli satış, eskiden bildiğimiz ve alışkın olduğumuz kooperatif modelinin bir miktar daha geliştirilmiş modeli olarak karşımıza çıkıyor.

Bu modelde ilk önce imarlı bir arsada taslak proje ile üretilebilir konut sayısı, daire tipi ve metrekareleri belirleniyor. Sonrasında konut sahibi olmak isteyenlere daire planına göre arsa payının ön sözleşme ile satışı gerçekleştiriliyor. Bu aşamada kişiler peşin ya da vadeli ödeme alternatiflerini seçebiliyorlar.

Genel olarak ortalama vadede arsa paylarının satışları sonrasında ruhsat alınarak inşaat üretim maliyetleri belirleniyor ve buna göre pay sahiplerinden belli bir kar oranı ile inşaat maliyetlerini ödemeleri isteniyor.

İnşaat maliyetinin belirsizliği de bu şekilde aslında ev sahibi olmak isteyen kişinin riski olmuş oluyor. Özellikle günümüzdeki inşaat maliyetlerindeki belirsizlik üretimin önündeki en büyük engel. Tabi satılamayınca da özellikle inşaat üretimi devam ettirilemiyor.

konut-1.jpg

KONUTA ERİŞİM İÇİN ALTERNATİF BİR MODEL

Aşamalı sistemde bu bilinen markaların daha sistemli altyapısı ile sağlanmış oluyor diyebiliriz. Özellikle de arsayı alırken de taksitle alınabiliyor olması da vatandaşa hem kolaylık hem de konut satışına yeni bir boyut kazandırıyor.

1692170723-kartinki-pibig-info-p-kartinka-sdelka-s-nedvizhimostyu-krasivo-32.jpg

Bu model ile konut fiyatlarının yüzde 30-40 seviyelerinde düşeceği öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.