Turizm cennetinde sert düşüş' 2 konuttan 1'i yabancıya satılmıştı

Turizm cennetinde sert düşüş' 2 konuttan 1'i yabancıya satılmıştı
Turizm kenti Antalya’da pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının ardından tavan yapan konut satışlarında gerileme başladı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Pandemi ve Ukrayna-Rusya arasında devam eden savaşın ardından İstanbul’dan sonra en fazla konut satışı Antalya’da gerçekleşti." ifadelerine yer vererek, Satılan 2 konuttan1'inin yabancılara gittiğini belirtti.

Ancak 2023 döneminde bu satışlarda ciddi bir düşüş göründüğünü de belirterek, TÜİK verilerine göre yaklaşık yüzde 33.4 bir gerileme olduğunu ve Antalya'da ise bu oranın yüzde 40'ları bulduğunu söyledi.

aw125879-01.jpgBahar konuşmanın devamında, "Konut satışlarının düşmesini yabancıların çekilmesi ve göçün durmasına yorumlayamayız. Kredi faizlerinde de çok önemli yükselmelerin olması da konut satışlarının gerilemesinin en büyük etkilerinden bir tanesidir” diye konuştu.

Antalya'nın konut satışlarında, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından konumunu korumasını değerlendiren Ali Bahar, “Bu bir takım yabancı göçü almaya devam ettiğimizin, konut ihtiyacının devam ettiğinin göstergesidir" dedi. Asıl konunun konut ihtiyacı olmadığını söyleyen Bahar, kredilerin yüksek olduğundan sebep satış oranlarının düştüğünü söyledi.

aw125879-03.jpgBahar, Alt yapı sorunlarımız giderilmesi gerektiğini hatırlatarak, fiyatlarda durma noktasını gözlemlediklerini söyledi.

dir. Hizmetler arttırılmalıdır, yolları açılmalıdır. Kredi faizlerinde bir takım desteklerin açıklanması gerekir, çözüm bulunması gerektiğini düşüyoruz” ifadelerine yer verdi.

ATSO Başkanı Ali Bahar “Antalya’da göçte bir geri çekilme ve hatta tersine göç var. Olması gereken yaşanıyor. Bunun da olmasını normal karşılıyoruz, konut fiyatlarında ve kirada yüzde 10-15 gerileme biz de görüyoruz. Bunu da olumlu buluyoruz” diye konuştu.

aw125879-04.jpg

aw125879-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.