Ev hanımlarına emeklilik yolu açıldı 'Bakan Işıkhan bombayı patlattı'

Ev hanımlarına emeklilik yolu açıldı 'Bakan Işıkhan bombayı patlattı'
Milyonlarca vatandaş için erken emeklilik fırsatı geliyor. Sigorta primlerinin bir kısmının devlet tarafından ödeneceği çalışmaların bütün ayrıntıları belli oluyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigortalı bir işte çalışmayan ev hanımlarının da emekli olabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Orta Vadeli Program kapsamında, ev hanımlarının anne olmak, çocuk sayısı, sigortalı bir işte çalışan annelere yıpranma payı verilmesi hususlarında çalışmalar düzenlediklerini belirtti.

Ayrıca, ev hanımlarının emekli olabilmesi adına, normalde ödenmesi gereken sigorta priminin üçte birin devlet tarafından ödenecek.

Ev hanımları doğum borçlanması, vergisiz esnaflık ve isteğe bağlı sigorta ile emekli olma şansını yakalayabiliyor. İsteğe bağlı sigorta başlangıcı için 18 yaşını doldurmak, sigorta zorunluluğu olan işlerde çalışmamak yeterlidir.

Bu çalışma neticesinde, sosyal güvencesi ve primi bulunmayan ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta sistemine dâhil olmasına yardımcı olunacak. Böylece daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.