EFT ve havale yolu ile para gönderenler dikkat ‘Her an borçlu çıkabilirsiniz’

EFT ve havale yolu ile para gönderenler dikkat ‘Her an borçlu çıkabilirsiniz’
Uzman isim, EFT ve havale yolu ile para gönderenlere kara haberi verdi.

Milyonlarca vatandaş daha kolay ve pratik olduğundan dolayı ödemelerinin havale üzerinde gönderiyor. Ancak gönderirken pek çoğumuz açıklama kısmına bir şey yazmaz. Uzman isim kötü haberi verdi.

BORCUNUZ ÖDENMEMİŞ OLUYOR

Ünlü Avukat Erkan Yalçın, havale yolu ile para gönderirken yazmadan gönderilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Yargıtay’ın EFT ve havale ile açıklamasız gönderilen paranın borç değil, borcun geri ödemesi için yapıldığını kabul ettiği kararı verdiğini Yalçın hatırlattı.

havale-yolu-2.jpg

6098 sayılı Borçlar Kanunu Bk 102. Maddesinde “Kanunen geçerli bir açıklama yapılmadığı veya makbuzda bir açıklık bulunmadığı durumda ödeme, muaccel bir borç için yapılmış sayılır...”

YALÇIN: AÇIKLAMAYI YAZMAK ZORUNDASINIZ

Yalçın, konuya dair yorumunda ise hepimizin yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi de havale yolu ile gönderilen paralarda genelde açıklama kısmını yazmamasının olduğunu belirtti. Yalçın, “Ama bunu bu şekilde gönderdiğiniz takdirde havalede açıklama olmadığında o şahsa borcunuz olduğunu ve borcunuzu ödememiş olduğunuzu kabul ediyorsunuz. Bu sebeple her gönderdiğiniz paranın açıklamasını yazmak zorundasınız” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.