Vefat eden kişilerin ailesi maaşa bağlanacak ‘Herkesin beklediği haber geldi’

Vefat eden kişilerin ailesi maaşa bağlanacak ‘Herkesin beklediği haber geldi’
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Nalbantbaşı binlerce kişinin beklediği talebi dile getirdi. Daha önce verilen hak gerçekleşirse vefat eden sigortalıların ailesine maaş verilecek.

Mehmet Nalbantbaşı, AA muhabirine konuya ilişkin açıklama yaptı. 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremlerde 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ve mahallede ağır yıkım yaşandı.

Yüzyılın felaketi olarak belirtilen depremde 53 binden fazla kişinin yaşamını yitirirken, 107 binden fazla kişide yaralandı.

TÜED'in Kahramanmaraş Şube Başkanı olarak depremin ekonomik ve sosyal açından yıkıcı etkisini net bir şekilde yaşadığını dile getiren Nalbantbaşı, bölgedekilerin depremzedelerin sosyal güvenliğin önemine dikkati çekti.

aa-30186356.jpg

“VEFAT EDENLERİN AİLESİNE KOLAYLIK SAĞLANMALI”

Deprem nedeniyle ailelerini kaybeden çok sayıda çocuğun öksüz ve yetim kaldığını ifade eden Nalbantbaşı depremde vefat eden sigortalıların ailesine hak verilmesi için yetkililere seslendi.

Devletin, sosyal güvenliğin ve sosyal devletin bir gereği olarak her vatandaşına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Mehmet Nalbantbaşı, bu işin başlıca yolunun sosyal güvenlikten geçtiğini belirtti.

thumbs-b-c-f1515a23d11edbb59fdcaa1333af7188.jpg

DAHA ÖNCE MARMARA VE VAN DEPREMİNDE UYGULANMIŞTI

1999'daki Marmara ve 2011'deki Van depremlerinde olduğu gibi Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat eden sigortalıların emeklilik hakkını elde etmesi için kolaylaştırıcı adımlar atılması gerektiğini dile getiren TÜED Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Nalbantbaşı binlerce kişinin beklediği haberi dile getirdi.

Marmara Depremi'nde ölüm aylığı bağlanabilmesi için 900 prim günü şartı 360 güne, Van Depremi'nde 900 prim günü şartı ise 30 güne düşürülerek depremzede yakınlarına kolaylık sağlanmıştı

Bu hatırlatmayı yapan Nalbantbaşı, benzer bir kolaylığın Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat eden sigortalıların hak sahiplerine de tanınması gerektiğini altını çizdi.

kahramanmaras-deprem-aa-1990709-2.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.