Dev savunma sanayi şirketi halka arz oluyor 'Yatırımcılar borsada bayram edecek'

Dev savunma sanayi şirketi halka arz oluyor 'Yatırımcılar borsada bayram edecek'
Borsa İstanbul’da bir şirket daha halk araz oluyor. Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. halka arz olmak için Sermaya Piyasa Kurulu’na (SPK) başvurdu.

Borsa İstanbul’da halka arz olacak şirketler arasında bir yenisi daha eklendi. Savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) halka arz başvurusu yaptığını duyurdu.

Altınay Savunma halka arzda 58.813.530 TL nominal değerli paylarını bireysel yatırımcıya eşit dağıtım yöntemi ile halka arz edecek. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 25,00 olarak belirlendi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. konsorsiyum liderliğinde yürütülecek halka arzda yatırımcılar tarafından T1-T2 bakiye kullanılamayacak.

ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Borsa İstanbul halka arz olacak Türk savunma sanayii şirketinin talep toplama tarihleri SPK’nın onay vermesinin ardından belli olacak.

thumbs-b-c-6378f3d43fc4be96b5b076aac81e5be6.jpg

ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR, HANGİ BANKALARDA VAR?

Dev savunma sanayii şikretinin halka arzda tahmini kaç lot vereceği ve hangi bankalardan talep toplayacağı onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından netlik kazanacak.

ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HAKKINDA

Dev savunma sanayii şirketi, silah sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, hareket ve test sistemleri ve mühimmat imha gibi 5 ana alanda faaliyet gösteriyor.

Şirket ALTAY tankı, FIRTINA obüsü, ANKA-S, AKSUNGUR, milli muharip uçak KAAN, HÜRJET, ATAK-2 helikopteri, GÖKBEY helikopteri, HİSAR hava savunma sistemleri, NAZAR Lazer Taarruz Sistemi, F16 Minyatür Bomba Salanı gibi projelerde çeşitli sorumluluklar üstleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.