SGK uzmanı Özgür Erdursun net ücreti açıkladı 'Emekliler kara kara düşünecek'

SGK uzmanı Özgür Erdursun net ücreti açıkladı 'Emekliler kara kara düşünecek'
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklileri üzecek haberi duyurdu.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli ücretlerine yapılacak olan zamma ilişkin kötü haberi verdi.

Milyonlarca emekli yeni yılda ücretlere yapılacak olan zamma odaklandı. Birçok emekli Asgari Ücret Tespit Komisyon’undan çıkacak kararı merak ediyor.

GÖZLER YENİ HAFTADA

Asgari ücret için son toplantı 18 Aralık tarihinde yapılmıştı. Toplantı da herhangi bir rakam ise çıkmamıştı. 2. toplantının ardından ise gözler asgari ücret için 3. toplantı tarihine döndü. Yeni haftada gerçekleşmesi beklenen toplantıda bir rakamın çıkması da ön görülüyor.

asgari-ucret.jpg

TEK ZAM YAPILACAK

Bilindiği üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda tek zam yapılacağını açıklamıştı. Bu noktada artışında yüksek olacağı konuşuluyordu.

18 BİNE ÇIKABİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYORDU

Bazı SGK uzmanının dile getirdiği seyyanen zam da merak konusu oldu. Seyyanen artış ile beraber emekli aylıklarının 18-20 bin bandına çıkabileceği tahmin ediliyordu. Fakat SGK uzmanı Özgür Erdursun seyyanen zamma ilişkin son noktayı koydu.

para-4.jpg

ERDURSUN SEYYANEN ZAMMA NOKTAYI KOYDU

Erdursun, seyyanen zammın olmayacağının altını çizerek,“Bakın o seyyanen zam olmaz. Mevcut durum da zaten olmuş olur.2024 Ocak ayında büyük ihtimalle denilecek ki en düşük emekli aylığı 11 bin ve 11 bin 250 lira civarında olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 50 artışa yaptıkları artış oranının emekliye de yapacak. 11 bin altında kalanlarda 11 bin 250’ye tamamlanacak.” dedi.

zgur-erdursun.jpg

Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması olarak biliniyor. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılması olarak tanımlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.