Türk metal devi iflas etti 'Yüzlerce kişi işsiz kaldı'

Türk metal devi iflas etti 'Yüzlerce kişi işsiz kaldı'
Ekonomik kriz nedeniyle iflas eden şirketlerin arasına bir yenisi daha eklendi. Türk metal devi Sed Geri Dönüşüm Metal Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflas ettiği açıklandı.

Türkiye’de iflas eden şirketler kervanına bir yenisi daha eklendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), tarafından kasım ayında kurulan kapanan şirket verilerini açıkladı. TOBB tarafından açıklanan kasım ayına verilerine göre kurulan şirket sayısı geçen aya kıyasla yüzde 6,5 azalışla 11 bin 124'ten 10 bin 403'e düştü. Kasım ayında kapanan şirket sayısı ise yüzde 7,6 yükselişle 2 bin 417'ye yükseldi. Ekim ayında ise kapanan şirket sayısı 2 bin 246 olarak kayıtlara geçmişti.

METAL DEVİ İFLAS ETTİ

Ankara merkezli faaliyet gösteren Sed Geri Dönüşüm Metal Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi iflas ettiği açıklandı.

ss.jpg

1999 yılında kurulan şirketin iflas etmesinin ardından yüzlerce kişi işsiz kaldı.

Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından dev metal şirketinin iflasına ilişkin yapılan açıklama “Ankara Ticaret Sicil Memurluğunun 432564 sicil nosunda kayıtlı olan SED GERİ DÖNÜŞÜM METAL NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından mahkememize açılan konkordato davası nedeniyle; Mahkememizin 24/10/2023 tarihli duruşma ara kararı ile; Ankara Ticaret Sicil Memurluğunun 432564 sicil nosunda kayıtlı olan SED GERİ DÖNÜŞÜM METAL NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'nin konkordato davasının REDDİ ile 24/10/2023 günü saat 14:23 itibariyle İFLASINA karar verilmiş olup, İ.İ.K.'nun 308 ve 288. maddeleri uyarınca ilanen tebliğ olunur.” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.