Ülke tarihinin en büyük iflası 'Emlak devi iflasın eşiğinde'

Ülke tarihinin en büyük iflası 'Emlak devi iflasın eşiğinde'
İflas haberleri peş peşe gelirken bu kez emlak devinden iflas haberi geldi.

Avusturyalı emlak firması Signa'nın en büyük iştiraki Signa Prime Selection AG'nin iflas başvurusunda bulunduğu duyuruldu.

Signa tarafından yapılan açıklamada, şirketin Viyana Ticaret Mahkemesine yeniden yapılandırma işlemleri için başvurduğu açıklandı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada iflas başvurusundaki "Amaç, şirketin faaliyetlerinin düzenli bir şekilde sürdürülmesi ve şirketin sürdürülebilir bir şekilde yeniden yapılandırılmasıdır." ifadesine yer verildi.

Emlak devi Signa'dan bir iflas başvurusu daha

29 ARALIK'TA BAŞVURACAK

Signa'nın ikinci en büyük iştiraki olan Signa Development Selection'ın yeniden yapılandırma işlemleri için mahkemeye 29 Aralık'ta başvuracak.

Birçok ülkede Avusturya, Almanya ve İsviçre gibi yüksek profilli projelere ve büyük alışveriş merkezlerine sahip iş insanı Rene Benko'nun kurucusu olduğu Signa kasım ayında yaklaşık 5 milyar avronun üzerinde borçla iflas başvurusunda bulunmuştu.

Signa'nın en büyük iştiraki de iflas etti

Kayıtlara Avusturya ekonomisinin tarihindeki en büyük iflas olarak geçti.

Signa Prime Selection AG, 19,3 milyar avro değerinde 54 mülk ve 4,5 milyar avroluk borç beraberinde Signa'nın en büyük gayrimenkul bölümünü oluşturduğu biliniyor.

Şirketin gayrimenkulleri arasında Viyana'daki Park Hyatt, Berlin'deki KaDeWe alışveriş merkezi, Münih'teki Oberpollinger alışveriş merkezi yer almakla beraber, Hamburg'da inşaatı devam eden 64 katlı Elbtower da yer aldığı biliniyor.

Dev şirket iflasını açıkladı. Yüzlerce kişi işsiz kalacak - Ortadogugazetesi.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in raporuna göre, Signa'nın iflası öncelikli olarak Avusturya, İsviçre ve Almanya'daki bankaları olumsuz etkileyeceği öngörülüyor.

Signa Prime Selection ve Signa Development Selection isimli şirketlerin iflaslarının yükümlülüklerinin iki kat yüksek olması nedeniyle ana şirket Signa'nın iflasından daha büyük etki oluşturması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.