Dev banka rakibi tarafından satın alındı 'Milyonlarca müşteri mağdur oldu'

Dev banka rakibi tarafından satın alındı 'Milyonlarca müşteri mağdur oldu'
Dev banka en büyük rakibi tarafından müşterileriyle beraber satın alındı.

İngiltere'nin en büyük süpermarketinin kredi kartları, kredileri, tasarrufları ve işletim sistemleri için yaklaşık 600 milyon sterlin ödeme yapacak olan bankacılık devi, bu duyuruyu, Tesco'nun perakende işine odaklanma planlarıyla uyumlu olarak bankacılık kolunu satmayı düşündüğü yönündeki söylentilerin ardından gerçekleştirdi.

Barclays, Tesco Bank'ın 2.800 personeli de dahil olmak üzere perakende bankacılık işini satın almayı kabul etti.

Anlaşma, Tesco'nun yaklaşık 8,3 milyar sterlin değerindeki kredi kartlarını ve teminatsız kişisel kredilerini, ayrıca yaklaşık 6,7 milyar sterlinlik müşteri mevduatını kapsıyor. Tesco Bank çalışanları zamanla Barclays'e geçecek.

tesco-bank.jpg

Ancak, süpermarket bankasının sigorta ürünleri, seyahat milleri ve ATM'ler gibi bazı bölümleri bu anlaşmanın dışında kalacak. Barclays, ilk 10 yıl boyunca Tesco markalı bankacılık ürün ve hizmetlerini süpermarketin kendi kanalları üzerinden satabilecek.

Tesco, markasının kullanımından, kanalları aracılığıyla büyüyen müşterilerden ve Barclays'in İngiltere'nin en büyük sadakat programı olan Tesco Clubcard programına katılmasından gelir elde edecek. Şirket, bu anlaşmanın borçlarını azaltmasına, bilançosunu güçlendirmesine ve ana perakende işine daha fazla odaklanmasına olanak sağlayacağını belirtti.

barcs.jpg

Tesco'nun CEO'su Ken Murphy, "Tesco Bank, 25 yılı aşkın süredir milyonlarca sadık müşterinin paralarını yönetmelerine yardımcı olan güçlü bir kuruluştur. Geleceğe baktığımızda amacımız en iyi finansal hizmet sağlayıcısı olmaktır." şeklinde konuştu. Barclays'in CEO'su CS Venkatakrishnan ise "Tesco ile olan bu ortaklık, Birleşik Krallık'taki tüketici işimize yapmaya devam ettiğimiz yatırımın bir başka göstergesidir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.