Yunan şirket Türkiye’de maden ocağı satın aldı 'Birçok tesisi bulunuyor'

Yunan şirket Türkiye’de maden ocağı satın aldı 'Birçok tesisi bulunuyor'
Türkiye’de faaliyet gösteren Yunanlı şirket Bilecik’te düşük karbonlu çimento üretimi yapmak için pozzolana ocağını satın aldı.

Yurt içinde ve yurt dışında hizmet veren MNG Havayolları ve Taşımacılık’ın yüzde 44’ünü Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Ghina’ya satılmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

Bu sefer Yunanlı şirket Türkiye’de maden ocağı satın aldı.

Patronlar Dünyası’ndan Gökmen Mert Kural’ın haberine göre, Türkiye’deki 16 yıldır faaliyet gösteren Yunanistan’ın en eski sanayi şirketlerinden biri olan Titan Group 2008 yılında Adoçim’in yüzde 50’sini satın aldı. Yunan Titan Cemen’in Türkiye’de sahip oldukları arasında, Tokat, Marmara Ereğlisi ve Antalya’da iki çimento öğütme tesisi ve bir çimento fabrikası da yer alıyor.

5da5275845d2a0d198256c2c.webp

Yunanlı şirket önemli bir işe imza attı. Yunanlıların sahibi olduğu şirket Titan Cement, düşük karbonlu çimento üretimini genişletmek için Bilecik’teki Vezirhan Pozzolana Ocağı’nı satın aldı.

Şirket, satın aldığı ocakla çimentoda çevresel ürünlerin satışını da ikiye katlamayı planlarken, şirket kendi ülkesinde de Yalı Adası’ndaki perlit ve puzolan ocaklarını Ageas Perlites şirketinden devralarak bünyesine kattı.

unnamed.jpg

11 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

1920’li yıllarda ilk çimento ihracatını yapan Yunanlı şirket, 1980’li yıllarda Yunanistan'ın en büyük ikinci ihracat sanayisi ünvanını aldı.

Titan Cement, Türkiye ve Yunanistan dışında ABD, Fransa, İngiltere, İtalya, Bulgaristan, Mısır, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya dahil 11 ülkede toplamda 14 fabrikada faaliyet gösteriyor.

Şirkette 6 bin 500 çalışan bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.