Çinli firma otomotiv sektörünü kasıp kavuracak '800 bin TL'ye SUV geliyor'

Çinli firma otomotiv sektörünü kasıp kavuracak '800 bin TL'ye SUV geliyor'
Hızla gelişen ve her gün yeni haberler ile gündem olan otomotiv sektöründe flaş bir gelişme daha yaşandı. Çinli otomotiv devi Türkiye pazarına en sevilen SUV modeli ile giriş yapıyor. Üstelik 800 bin TL fiyat etiketi ile geliyor.

Hızla gelişen ve her gün yeni haberler ile günde yaratan otomotiv sektöründe flaş bir gelişme yaşandı. Çin’de 38 yıldır hizmet veren Geely, en çok tercih edilen SUV modeli ile Türkiye piyasasına giriş yapmaya hazırlanıyor.

Geely Boyue Cool revealed in China - sized close to the Proton X70; 1.5T, 7DCT; Starburst Vision design - paultan.org

Elde edilen bilgilere göre Gelly, Asya pazarında en çok tercih edilen SUV modellerinden biri olan ‘Boyue Cool’ ile Türkiye pazarına giriş yapacak. Ülkemizdeki otomotiv piyasasında uzun süredir yaşanan krizi ve rekabeti kendi lehine kullanmak isteyen dev firma, 2024 yılı içerisinde bayilerini açarak aracını satışa çıkarmayı hedefliyor.

2023 Geely Boyue COOL exterior and interior video (textured SUV) - YouTube

Şirketin en yakın, en büyük rakibi olan ‘Chery’yi bile geride bırakacağı tahmin ediliyor. Chery’nin 1 milyon 248 bin TL ile 1 milyon 793 bin TL fiyat arasında satışa sunduğu SUV modellerini geride bırakacağı tahmin ediliyor çünkü henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da Gelly’nin ‘Boyue Cool’ modeli yaklaşık olarak 800 bin TL civarında satışa sunulması bekleniyor.

Geely Boyue Cool ucuz Hizmet Tipi Klasik Araç Micro SUV Benzinli Benzinli Araç-Çin'inAraba, Yeni Araba

Hem performansı, hem fiyatı, hem de tasarımı ve donanımı onu ren yakın rakibi Cher’nin SUV modellerinden bir adım önde olmasını sağlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.