Bu araç sahipleri tamircinin yolunu bile bilmiyor 'İşte taş gibi araba üreten 5 marka'

Bu araç sahipleri tamircinin yolunu bile bilmiyor 'İşte taş gibi araba üreten 5 marka'
Hızla gelişen otomotiv teknolojisi, araç sahiplerine pek çok avantaj sağlıyor. Fakat hızla gelişen bu teknoloji ile birlikte araçlar daha karmaşık ve hassas hale geliyor. Hızla gelişen otomotiv teknolojisini ürettiği araçlara entegre etmeyi başaran ve buna rağmen, kaliteden ödün vermeyen, tamirci yüzü görmeyen araçların listesini sizler için hazırladık.

Türkiye’de dalgalanan döviz kuru, vergi oranlarının değişmesi, otomotiv şirketlerinin kampanyalar düzenlemesi gibi birçok etken, otomotiv piyasasındaki fiyatları belirsiz bir hale getiriyor. Bu belirsizliğe rağmen satış oranları her geçen gün artıyor.

Tabi konu bir araç satın alınca bitmiyor, aksine yeni başlıyor. Sık sık zamlanan akaryakıt fiyatları, araçlara yazın yaz lastiği kışın kış lastiği takma durumu, muayene ve bakım ücretleri gibi vatandaşı maddi açından zorlayan pek çok etken mevcut. Araç sahiplerini maddi açından zorlayan durumların başında ise araç tamir ücretleri geliyor. Son teknoloji ile üretilen araçlar daha teknik, hassas ve komplike hale geliyor ve bu durum herhangi bir arıza durumunda tamir ücretlerinin daha da artmasına neden oluyor.

Biz de böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemeyen araç sahipleri için en az arızalanan, tamirci yüzü görmeyen araçların bir listesini hazırladık.

MAZDA

Listemizin ilk sırasında teknoloji ile kaliteyi bir arada sunan Japon otomotiv devi Mazda var. En köklü firmalardan biri olan Mazda, Japon teknolojisini araçlarına entegre etmeyi başarmakla kalmayıp, araçlarını yüksek teknolojisine rağmen sağlam yapmayı başaran bir marka olarak anılmayı başarıyor.

TOYOTA

Listenin ikinci sırasında ise ülkemizde en çok tercih edilen Japon otomotiv devlerinden biri var. Özellikle motor ve şanzımanının sağlamlığı ile efsane haline gelmiş olan Toyota, müşterilerine araçtan önce güvenliği satıyor. Böylelikle tamirci yüzü görmeyen araçlar listemizde ikinci sırada yer almayı başarıyor.

MERCEDES-BENZ

1900’lü yıllardan bu güne kadar ‘Alman Makinesi’ lakabı ile insanları kendine hayran bırakmayı başaran Mercedes, kaliteli malzeme, ileri teknoloji ve ince işçilik ile uzun süredir müşterilerine kaliteyi satıyor. Araçlarından kullanılan malzeme, teknolojinin yanı sıra sahibine arıza çıkarmaması Mercedes’in en büyük özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

HYUNDAİ

Güney Korelilerin teknoloji ile kaliteyi harmanlayarak ürettiği, dünyada en çok satan araç markalarından biri olan Hyundai ile listeye devam ediyoruz. Özellikle ülkemizde ‘arabadan anlayanların’ sıkça tercih ettiği bu marka, ‘tamirci yüzü görmeyen araçlar’ listesine dördüncü sıradan girmeyi başarıyor.

HONDA

Ülkemizde, tasarımından dolayı daha çok gençlerin tercih ettiği, modifiye edilmeye en açık araçların üreticisi olan Honda ile liste devam ediyor. Japon devi Honda araba kullanırken zevk almayı sevenler ve sonrasında ‘arıza yapar mı?’ sorusunu düşünmek istemeyenler için en iyi seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.