Otomotiv devinden flaş karar '340 bin aracını geri çağırıyor'

Otomotiv devinden flaş karar '340 bin aracını geri çağırıyor'
Dünyaca ünlü Otomobil üreticisi FCA US (Stellantis), yaklaşık 340 bin Jeep Grand Cherokee modelini geri çağırdı.

Otomobil üreticisi FCA US (Stellantis), yaklaşık 340 bin Jeep Grand Cherokee modelini geri çağırmaya karar verdi. Bu geri çağırma, aracın kontrolünü tehlikeye atabilecek bir direksiyon simidi parçasındaki kusur nedeniyle yapıldı.

2021 Jeep Grand Cherokee - Sertaç KEMİKSİZ

FCA ABD'den yapılan açıklamaya göre, bir müşteri yorumunun rutin incelemesinden yola çıkılarak, 2021-2023 Jeep Grand Cherokee ve Jeep Grand Cherokee L modellerinin kusurlu bir kelepçe cıvatası ile donatıldığı fark edildi.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan geri çağırma bildirimine göre, bu hatanın sonucunda direksiyon simidinin bükülmesine yol açarak araç kontrolünün kaybedilmesine sebep olabilir.

Türkiye otomotiv tesisleriyle AB'de dördüncü ülke - Son Dakika Haberleri

Üretici, "FCA US bu kusurla ilgili herhangi bir kaza veya yaralanma raporu almadığını” belirterek, "Sürücüler tümseklerden geçerken anormal bir ses veya titreşim fark edebileceğine” dikkat çekti.

FCA introduces new Jeep Grand Cherokee petrol at Rs 75.15L, Auto News, ET Auto

ABD'de satılan 338,238 aracın sahipleri, bayilere kusurlu cıvatayı değiştirmek için çağrıldı. Stellantis Group, Ocak 2021'de Fransız otomobil üreticisi Peugeot-Citroën (PSA) ve İtalyan-Amerikan otomobil üreticisi Fiat Chrysler'in (FCA) birleşmesi sonucunda kuruldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.