Boşanmaması gereken çifti boşadılar! Avukatların hatası pahalıya patladı

Boşanmaması gereken çifti boşadılar! Avukatların hatası pahalıya patladı
Bir hukuk firmasında çalışan avukatlar, bilgisayarlarındaki bir hata nedeniyle bir çiftin yanlışlıkla boşanmasına neden oldular.

Avukatlık firması çalışanlarının yapmış olduğu bir hata sebebiyle 21 yıllık evli olan çift tek celsede boşandı.

Üst mahkeme, "Bay ve Bayan Williams" olarak adlandırılan çiftin, aslında 21 yıldır evli olduklarını belirterek yanlışlıkla boşandıklarını açıkladı.

Londra'daki Vardags hukuk firmasında çalışan avukatlar, mali konularda anlaşmaya varmaya çalışan bu çift için hukuki işlemler için kullanılan çevrimiçi bir portalda, başka bir müşteri yerine "Williams-Williams" adlı dosyada nihai karar verilmesi için yanlışlıkla başvuruda bulundular.

Aile hukukundan sorumlu mahkeme başkanı Andrew McFarlane, avukatların aslında başka bir müşteri için başvuru yapmak istediklerini ancak yanlışlıkla "Williams-Williams" dosyasını açtıklarını ve o dosyada nihai kararın verilmesi için başvuruda bulunduklarını açıkladı.

ekran-goruntusu-2024-04-16-094956.pngMcFarlane, avukatların çevrimiçi portalı müşterilerinin talimatı ya da yetkisi olmadan kullandığını belirtti.

Bu yanlışlık sonucunda Williams çifti için 21 dakika içinde boşanma kararı verildi. Avukatlar, hatalarını iki gün sonra fark ederek nihai boşanma emrinin iptali için üst mahkemeye başvuruda bulundular.

Ancak McFarlane, nihai boşanma emrinin kesinliğine ve nihai olma durumuna saygı duyulması gerektiğini belirterek başvuruyu reddetti. İngiltere'nin ünlü boşanma avukatlarından şirket sahibi Ayesha Vardag ise hakimin kararını eleştirdi ve yanlış bir karara varıldığını savundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.