Bir ile daha hızlı tren geliyor ‘Tarih belli oldu 1 saatte gidilecek

Bir ile daha hızlı tren geliyor ‘Tarih belli oldu 1 saatte gidilecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, o il için sevindiren hızlı tren haberini duyurdu. Hızlı trenin gelmesiyle iller arası seyahat süresi 1 saat 15 dakikaya inecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen Koordinasyon Toplantısı'nda Malatya’ya sevindiren hızlı tren haberini verdi. Sivas ile Malatya arasında 224 kilometre uzunluğunda olacak hızlı tren projesinin tamamlandığını duyuran Uroğlu, 2024 olmasa 2025 yatırım programına alıp inşaata başlanacağını açıkladı. Hızlı trenin gelmesiyle Sivas ve Malatya arasındaki seyahat süresi 1 saat 15 dakikaya inecek.

BAKAN TARİH VERDİ

ekran-goruntusu-2024-01-01-145829.png

Sivas’tan Malatya'ya gelecek olan 224 kilometre uzunluğundaki hızlı tren projesinin bittiğini ve proje onayının yapıldığını açıklayan Bakan Uraloğlu, ÇED sürecinin bittiğini ve yatırım programını teklif ettiklerini duyurdu. 2024’te ihalesinin yapılması beklenen hızlı trenin 2024 ya da en geç 2025 ‘te yatırım programına alınıp inşaata başlanacağını söyledi.

SEYAHAT SÜRESİ 1 SAATE İNECEK

Sivas-Malatya arası yapılacak hızlı tren projesi, iki önemli şehri birbirine bağlaması ve bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlaması açısından büyük önem taşıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Sivas ve Malatya arasındaki seyahat süresi 1 saat 15 dakikaya inecek. Bu da iki şehir arasındaki ticaret ve turizmin gelişmesine önemli katkı sağlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.