2. torba yasa için 2024 takvimi çıktı '3600 ek gösterge, Bağkur prim affı...'

2. torba yasa için 2024 takvimi çıktı '3600 ek gösterge, Bağkur prim affı...'
Yeni yılın ilk günü sosyal güvenlik alanında birçok reformu beraberinde getirdi. Milyonlarca vatandaş için önem arz eden bu yeni düzenlemeler yakından takip edilen torba yasa tasarılarıyla meclise sunulacak.

2024 yılı farklı alanlarda bir dizi yeni düzenlemeyi de beraberinde getirdi. Söz konusu düzenlemelerin vatandaşın hayatını kolaylaşması bekleniyor. 2023 yılında emeklilik için kolaylık sağlayacak EYT, 3600 ek gösterge, sözleşmeliye kadro, emeklilere ve memurlara ek zamlar gibi birçok düzenleme yapıldı. 2024 yılı için hayata geçirilecek düzenlemelerin nasıl kolaylıkları beraberinde getireceği merak ediliyor.

para-001.jpg

MEMURLARA EK GÖSTERGE

Yeni yılda getirilen yeni düzenlemeler memurlara yönelikte avantajlar içeriyor. Birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesine yönelik düzenleme yapılacak. Memur konfederasyonlarıyla yürütülecek çalışmanın tamamlanmasının ardından Meclis'e götürülecek. Öte yandan bu kapsamda önceki yasanın dışında kalan memur, şef, tekniker, veri hazırlama kontrol işletmeni ve diğer birinci dereceye gelen bütün kamu görevlileri yararlanabilecek.

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-23-09-02-c02fdc9f.jpg

KÜÇÜK ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK

Söz konusu düzenlemelerle ile birlikte 1 milyon Bağ-Kur'lunun prim gün şartı 9000'den 7200'e düşüyor. Bu düzenlemeyle küçük esnafın da yüzü gülecek. Bu kapsamda yapılan düzenlemelere binaen küçük esnaf 1800 gün kazanacak. Düzenlemeden yararlanacak küçük esnafın '10 ve altı kişi çalıştıran' olarak tanımlanabileceği belirtiliyor.


EV HANIMLARINI DA KAPSIYOR

Öte yandan ev kadınlarını sosyal güvenceye kavuşturmak, emekliliklerini desteklemek için de yeni düzenlemeler bulunuyor. Bu kapsamda isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1'i devlet tarafından karşılanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.