Peşpeşe müjdeler 85 milyona duyuruldu 'Bir kesimin geliri olumlu yönde etkilenecek'

Peşpeşe müjdeler 85 milyona duyuruldu 'Bir kesimin geliri olumlu  yönde etkilenecek'
​​​​​​​Türkiye genelinde 2024 başlangıcıyla, yapılan yeni düzenlemeler işçi, memur, işsiz veya stajyer olmak üzere birçok grubu etkiliyor.

SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olan vatandaşlara Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Ocak zammı enflasyon tahminlerine göre yüzde 37.76-38.59 aralığında olması bekleniyor.

BAYRAMDA ÇİFTE ZAM

Emekliler bu yılda 2 bayram ikramiyesi alacak. İkramiyenin biraz olsun emeklilerin yükünü hafifletmesi bekleniyor. İkramiyelerin verileceği tarih büyük olasılıkla 1-9 Nisan tarihleri arasında denk gelecek. Kurban Bayramı ise bu yıl 16-19 Haziran'a tekabül ediyor Bu nedenle söz konusu bayram ikramiyesinin 16-19 Haziran’dan önce 10-15 Haziran tarihleri arasında yatırılması bekleniyor. Halen bayram ikramiyesi 2 bin lira. Ekonomik şartlar gözönüne alınarak tutarında güncellenmesi bekleniyor.

YENİ YILLA PROMOSYON DA ARTTI

Emeklilere, dul ve yetimlere maaşlarının yatırıldığı bankalar tarafından ödenen promosyonda kampanyalar 2023'ün son günlerinde hareketlendi. EYT'liler de dahil emekliler 12 bin 500 liraya varan promosyon alabilirken, bazı bankalar emekli yakınını getirenlere de her kişi için 250 lira ödeme yapıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.