Ahmet Ercan'dan uykuları kaçıracak açıklama! İstanbul'da dikkat çeken tsunami uyarısı

Ahmet Ercan'dan uykuları kaçıracak açıklama! İstanbul'da dikkat çeken tsunami uyarısı
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara'da olması beklenen deprem hakkında çok kritik uyarılar.

Jeofizik mühendisi olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin kıyılarında oluşabilecek tsunami hakkında açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından yaptığı bir dizi paylaşımda, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında deprem sonrası tsunaminin boyutlarına ve süresine değindi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'a göre, Marmara Bölgesi'nde beklenen büyük bir depremin 7,5 büyüklüğünde olması halinde, 1 ila 2,5 metre arasında dalga yüksekliği oluşabilir.

Bu dalgaların tırmanma yüksekliği ise 5 metreye kadar çıkabilir. Ayrıca, tsunami dalgalarının 50 ila 300 metre arasında kıyıya ilerleyebileceğini ve depremden sonra 4 ila 20 dakika içinde kıyılara varabileceğini ifade etti.

Ercan, Ege ve Akdeniz bölgeleri için verdiği bilgilere göre, deprem sonrası oluşabilecek tsunami dalgalarının boyutları 1 ila 3,5 metre arasında olabilir ve tırmanma yüksekliği 5,5 metreye kadar çıkabilir ve bu dalgaların kıyıya ilerleme süresi ise 5 ila 30 dakika arasında değişebilir ifadelerinde bulundu.

ekran-goruntusu-2024-04-24-095619.png

Beklenen Marmara depremi hakkında Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin fay hatlarıyla dolu olduğunu ve bu fayların deprem tekrarlama periyodunun dolduğunda depremin kaçınılmaz olduğunu belirtmişti.

Görür, Türkiye'nin hemen hemen her yerinde deprem olacağına değinerek, 7 üstündeki depremlerin, "bu ülkede herhangi bir gece bir sabah kalktığınızda herhangi bir yerde büyük bir depremin olduğunu, binlerce evin yıkıldığını, insanımızın öldüğünü duyabilirseniz." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Çözüm olarak ise Görür, "Depreme dirençli yerleşim alanları oluşturarak ülkemizdeki bütün yerleşim alanlarının depreme dirençli yapılmasını sağlamak." şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.