Xiaomi'nin yeni modeli piyasayı sallamaya geliyor! Üstelik sudan ucuz

Xiaomi'nin yeni modeli piyasayı sallamaya geliyor! Üstelik sudan ucuz
Dünyaca ünlü teknoloji devi Xiaomi'nin, üreteceği yeni elektrikli aracı 25 bin dolar fiyat etiketi ile satışa çıkacak.

Dünyaca ünlü teknoloji devi Xiaomi, kısa süre önce ilk elektrikli otomobilinin tanıtımını gerçekleştirdi. Xiaomi SU7 olarak adlandırılan araç, şık tasarımı ve üst düzey özellikleri ve uygun fiyatı ile görenleri kendine hayran bırakmayı başardı.

Bu kapsamda, önümüzdeki yıllarda iki yeni elektrikli aracını piyasaya sürmeyi planlayan Xiaomi çalışamalarını sürdürüyor.

İKİ YENİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

2023 Xiaomi SU7 73.6 kWh (299 bg) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar

Çin’den gelen sızıntı bilgilere göre, Xiaomi ikinci elektrikli modelini SUV olarak tasarlıyor ve bu yeni aracını 2025 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu yeni SUV’nin, SU7 iskeleti üzerine inşa edilmesi tahmin ediliyor.

Xiaomi ayrıca, 20-25 bin dolar fiyat aralığını hedefleyen üçüncü bir elektrikli araç modeli üzerinde de çalışmalarına devam ediyor.

Uygun fiyatlı modelin 2026 yılında piyasaya sürmeyi planlayan dev firma, toplamda üç elektrikli aracı ile birlikte elektrikli otomobil pazarını karıştıracak gibi duruyor.

25 bin dolarlık yeni modeli hem Xiaomi’nin hem de elektrikli otomobil pazarının en ucuz araçlarından biri olacak.

Hızla büyüyen Çinli otomobil üreticilerinden olan BYD, NIO ve Xpeng gibi çok güçlü rakipleri olmasına rağmen Xiaomi’nin araçları da pazardaki payını alacak gibi duruyor.

Xiaomi SU7 Standard fiyatı: 29 bin 870 dolar

Xiaomi SU7 Pro fiyatı: 34 bin dolar

Xiaomi SU7 Max Performance fiyatı: 41 bin 500 dolar

Xiaomi, ürün yelpazesini genişletmenin yanı sıra, araçları için başka ülkelerde de satış ve servis altyapısını büyütmeye ara vermeden devam ediyor.

BU kapsamda, Xiaomi CEO’su Lei Jun, teslimat merkezlerinin yılsonuna kadar birçok farklı noktaya genişleyeceğini söyledi.

Şu anda ülkemizde bayisi bulunmayan Xiaomi’nin, Türkiye’de her geçen gün gittikçe büyüyen otomotiv pazarını göz ardı etmeyeceği ve araçlarını burada da satışa çıkaracağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.