Naci Görür’den yürekleri ağızlara getiren açıklama: “9 şiddetinde deprem olacak”

Naci Görür’den yürekleri ağızlara getiren açıklama: “9 şiddetinde deprem olacak”
Milyonların yürekler ağızda beklediği büyük İstanbul depremiyle ilgili konuşan Naci Görür, olası büyüklüğünü ve bazı bölgelerde hissedilecek şiddetini söyledi.

Bir canlı yayına katılan ve buradaki sözleriyle gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür, uyarılarına ve açıklamalarına yenilerini ekledi. İstanbul depremi beklentileri hakkında önemli detaylarda bulunan Görür, eğer öngörüsü gerçekleşirse depremin büyüklüğünün 7.5’e kadar çıkabileceğini, kıyılarda ise hissedilen şiddetin büyüklüğünün daha fazla olacağını vurguladı.

Peki, o önemli öngörü ne? Konunun detaylarını canlı yayında paylaşan Görür, depremin hissedilen şiddetinin bazı bölgelerde 9’a erişeceğini söyleyerek buz gibi bir hava estirdi.

depremmmm.jpg

BU OLURSA BÜYÜKLÜĞÜ 7.5’E ERİŞEBİLİR

Canlı yayında açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da görülmesi beklenen depremin 7.2 ila 7.6 arasında olabileceğini ifade etti. Gerçekleşecek olan depremlerden birinin Adalar’ın güney bölgesinde yer alan Adalar Fayı üzerinde, diğerinin ise Kumburgaz fayı üzerinde beklendiğini söyleyen Görür, bu fayların ikisinin aynı anda kırılmasının 7.5 büyüklüğünde deprem oluşturacağını söyledi.

Kumburgaz fayının 7.2 büyüklüğünde deprem üretebildiğini sözlerine ekleyen uzman isim, bu iki fayın kilitli olduğunu ancak günün birinde kırılacağını vurguladı. Ayrıca “Tekirdağ fayında beklemiyoruz. Yani Silivri açıklarında Tekirdağ’a kadar olan kısımda…” ifadelerini kullandı.

deeprem-kamuson.jpg

“BAĞIRDIK SÖYLEDİK KİMSE DİNLEMEDİ”

İstanbul depreminin zamanının sorulması üzerine detaylı bir açıklamada bulunan uzman isim, yapılan detaylı araştırmalara ve ortaya konan verilere göre 99 yılından sonraki 30 yıl içerisinde depremin gerçekleşeceğini belirtti.

Bugünkü olasılıkla revize edilmiş rakamla oranın yüzde 47 olduğunu ifade eden Prof. Dr. Görür, bunun anormal bir olasılık olduğunu söyledi. “Bu işin şakası yok” diyen uzman isim, belirtilen tarihe artı ya da eksi 10 yıl koymak gerektiğini vurguladı.

Görür, “Kahramanmaraş depremini bağırdık, söyledik kimse dinlemedi. Şimdi korkuyoruz tarih tekerrür edecek, aynı şeyi biz yine söylüyoruz günün birinde bu işte bitecek” ifadelerini kullandı.

deprem1.jpg

MARMARA KIYILARI 9 ŞİDDETİNDE HİSSEDECEK

Beklenen İstanbul depremiyle ilgili kritik bilgiler veren Görür, ortalama 7.5 şiddetinde gerçekleşecek depremin Marmara kıyılarına yakın olan yerlerde daha fazla şiddete maruz kalacağını söyleyerek buraların 9 şiddetinde etkileneceğinin altını çizdi ve “Marmara kıyılarına yakın olan yerler en fazla deprem şiddetine maruz kalacaklardır. Bu ne kadardır? 9 şiddeti… Kıyılarda dolgu alanlarda ve alüvyon içlerinde olan çökel niteliği olan zeminlerde depremde ayakta kalman için sağlam olması lazım” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.