Adına miras kalanlar E- Devletini mutlaka kontrol etsin 'O kişilere yüklü tazminat hakkı doğdu'

Adına miras kalanlar E- Devletini mutlaka kontrol etsin 'O kişilere yüklü tazminat hakkı doğdu'
Türkiye Sigorta Birliği, mirasçıları çok yakından ilgilendiren önemli bir duyuruya imza attı.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta gerçekleşen deprem felaketi sonucunda yaşamını yitiren kişilerin mirasçılarına yönelik önemli bir açıklamada bulundu. Hayatını kaybedenlerin adına düzenlenmiş "Hayat Sigortası" ve "Ferdi Kaza Sigortası" poliçelerine sahip olan vatandaşların tazminat talep edebileceklerini paylaştı.

hisseli-tapu.jpg

MİRASÇILAR İÇİN TAZMİNAT YOLU

Mirası olanlar TSB'nin yayımladığı duyuru kapsamında "Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama" veya "Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama" bölümlerine girerek, hayatını kaybeden kişinin T.C. kimlik numarası ve mirasçılık belgesinin alındığı kurum bilgisi ile sorgulama gerçekleştirebilecek. Bu bilgiler, e-Devlet üzerinden güvenli bir şekilde ulaşılabilecek.

Mirasçılar "Meblağ Sigortalarında Hak Sahipliği Sorgulama (Vefat Eden Sorgu)" bölümünden kendi e-Devlet bilgilerini kullanarak doğrulama yaparak, bu aşamada, vefat eden kişinin T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileri girilerek bilgiye ulaşabilecek. Mirasçılar, bu adımları takip ederek, vefat eden kişinin Hayat ve Ferdi Kaza Sigortası poliçelerine rahatça ulaşabilir.

miras.webp

HAK SAHİBİ OLABİLİRLER

Mirasçılar, bilgiler neticesinde hak sahibi oldukları tazminatları ilgili sigorta şirketine başvuru da bulunarak talep edecek. Bu süreç ise e-Devlet üzerinden rahatlıkla yapılarak mirasçıların haklarını korumalarına olanak sağlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.