Yabancılar 10 gündür o hisseleri kapış kapış topluyorlar

Yabancılar 10 gündür o hisseleri kapış kapış topluyorlar
Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcılar tarafından en çok alınan ve satılan hisseler açıklandı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 0,13'lük bir artışla 7.996,70 puan seviyesinde tamamladı. Hafta boyunca endeks, en düşük 7.937,06 ve en yüksek 8.116,90 puanı gördü.

Aynı dönemde Borsa İstanbul Hizmetler Endeksi, yüzde 1,50'lik bir kazançla 7.489,76 puana ulaştı. Teknoloji Endeksi yüzde 1,78'lük bir artışla 10.502,02 puan, Mali Endeksi yüzde 0,07'lik bir yükselişle 8.719,72 puan, ve Sanayi Endeksi ise yüzde 1,40'lık bir artışla 11.940,02 puan seviyelerine çıktı.

Borsa İstanbul bu hafta yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olurken, yabancılarında borsaya olan ilgisi devam etti. Yabancı yatırımcılarca borsada haftanın son işlem gününde en fazla alım işlemi gerçekleştiren hisseler sırayla Berkosan Yalıtım (BRKSN), Kuzey Boru (KBORU), Cates Elektrik Üretim (CATES) oldu.

Borsada yatırımcılar tarafından haftanın son işlem gününde en çok satış işlemi yapılan hisseler ise sırasıyla Edip Gayrimenkul Yatırım (EDIP), Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS), 1000 Yatırımlar Holding (BINHO) oldu.

dsa.jpg

YABANCILAR GÜNLERDİR O HİSSELERİ TOPLUYOR

Yabancı yatırımcılar tarafından Borsa İstanbul’da istikrarlı bir şekilde alım ve satış işlemi yapılan hisseler açıklandı.

Borsa İstanbul’da işlem gören Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi (MNDTR), Nurol Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı (NUGYO), Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (PRDGS), Sanko Pazarlama (SANKO), Tera Yatırım Menkul Değerler (TERA) hisselerinde yabancı yatırımcı sayısı 10 gündür artıyor.

Yabancı yatırımcıların borsada istikrarlı şekilde satış yaptığı 5 hisse ise Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (ATAGY), Ebebek Mağazacılık (EBEBK), Türkiye Kalkınma Bankası (KLNMA), Safkar Ege Soğutmacılık (SAFKR) ile SASA Polyester oldu. Bu hisselerde satış işlemi 10 gündür sürüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.