Zam bekleyen asgari ücretliye soğuk duş İş dünyası zam beklentisini açıkladı

Zam bekleyen asgari ücretliye soğuk duş İş dünyası zam beklentisini açıkladı
İTO Bakanı Avdagiç yaptığı asgari ücret açıklamasında asgari ücrete dengeli bir zam yapılmasını savunarak "Zam hedeflenen enflasyon oranında yapılmalı" dedi.

Aralık ayı başında başlaması beklenen Asgari Ücret Görüşmeleri öncesi İTO Başkanı Şekib Avdagiç'ten asgari ücretliyi üzecek bir açıklama geldi.

para1200.jpg

Zam oranının dengeleri bozmayacak şekilde arttırılması gerektiğini söyleyen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, 2024 yılı asgari yıl sonunda belirlenecek olan asgari ücretin hedeflenen enflasyon oranı dikkate alınarak artırılması gerektiğini belirtti.

para1aamakine.jpg

Asgari ücrette 2024 yılı zammı ile ilgili açıklamalar hız kazandı. Asgari ücretle ilgili son görüşü İTO Başkanı Avdagiç verdi.

Hizmet İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği “Hizmet İhracat Şampiyonları” ödül töreninde konuşan İstanbul Ticaret Odası ve Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

para1.jpg

“ASGARİ ÜCRET DENGELERİ BOZMAYACAK ŞEKİLDE ARTTIRILMALI”

Zam oranının dengeleri bozmayacak şekilde arttırılması gerektiğini söyleyen Şekib Avdagiç, “asgari ücretin OVP’de hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerekiyor” dedi.

Avdagiç, “Asgari ücret bu konuda mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon olarak dikkate alınarak kurulan dengeleri bozmayacak şekilde artırılmalı” açıklamasını yaptı.

Şekib Avdagiç, asgari ücrete ilişkin, Türkiye’deki işletmelerin ciddi boyutta eleman açığı bulunuyor. Önümüzdeki dönemde işten çıkarma veya işe alımlarda durağanlık sürecine girileceğini düşünmüyorum. Asgari ücret bu konuda mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon olarak dikkate alınarak kurulan dengeleri bozmayacak şekilde belirlenmeli Bu alanda tabii ki çalışanlarında beklentilerini bozmayacak ama piyasanın da dengesini bozmayacak şekilde karar alınmalı” açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum