Yunanistan'a 7 günlük vizesiz seyahat

Yunanistan'a 7 günlük vizesiz seyahat
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina'da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşme sonrası açıklama yaptı. Miçotakis, Yunan adalarında Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını duyurdu.

Erdoğan ise Yunanistan-Türkiye ilişkilerine yönelik önemli mesajlar vererek "Aramızda çözülemeyecek sorun yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında Yunanistan'a ziyarette bulundu. Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile ikili görüşmesinin ardından Başbakan Kiryakos Miçotakis ile bir araya geldi.

İki lider görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti. Miçotakis konuşmasında vize konusuna değindi. Yunan Başbakan Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın işbirliği sağlanması için vize muafiyesi meselesini ele aldıklarını söyledi. Yunan adalarına kapıda vize konusu için ise Miçotakis, "Doğu Ege'de yıl boyunca 7 gün süre ile vizeden muaf tutularak Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyareti serbestisini ele aldık." diye konuştu.

"EGE'Yİ BARIŞ VE İŞBİRLİĞİ DENİZİ HALİNE GETİRELİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye-Yunanistan ilişkilerine yönelik mesajlar verdi. Miçotakis ile yılda en az 1 kere buluşma kararı aldıklarını söyleyen Erdoğan, "Yunanistan ile bizim aramızda çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim." dedi.

erdoganmicotakis1200.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.