'Kış tatilinde yenilik' Bambaşka bir tatil fikri için 5 rota

'Kış tatilinde yenilik'  Bambaşka bir tatil fikri için 5 rota
Kış tatili denince akla gelen sıradan tatillerden sıkıldıysanız sizin için ilgi çekici 5 karavan tatili rotası…

Son dönemlerin popüler etkinlikleri arasında yer alan karavanla seyahat, kışın da çok sevilen tatil yöntemlerinden biri haline geldi. Hele bir de pandemiden sonra adeta bir tutkuya dönüşen karavan tatilleri için müthiş rotaları, uzmanı anlattı.

karavan2.jpg

Medyatava’da yer alan bilgilere göre, Türkiye’de soluksuz bir kış tatili geçirilebilecek 5 rota bulunuyor. Bu müthiş rotaları öğrenmenizin tam zamanı…

1-BURSA (ULUDAĞ)

Kış tatili denince akla gelen ilk bölgelerden biri olan Uludağ, sadece kayak merkezlerinde konaklamak için değil, kamp alanlarında karavan tatili yapmak için de mükemmel bir bölge olarak göze çarpıyor.

uludag.jpg

2-BALIKESİR (AYVALIK-CUNDA)

Kış karavan tatili için tercih edilebilecek en iyi lokasyonlardan biri de Ayvalık Cunda Adası olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'nin önemli karavan üreticilerinden Mehmet Kaya, “Karavanınızı Cunda’nın Ortunç Koyu’ndaki kamp alanlarından birine park edip, deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca, Cunda’nın tarihi ve kültürel dokusunu, yöresel lezzetlerini ve deniz ürünlerini de deneyimleyebilirsiniz” diyor.

3- NEVŞEHİR (KAPADOKYA)

Her dönemde harika görünen Kapadokya, karavan tatili için de hoş bir yer. Kar yağarken beyaza bürünen Kapadokya’da peri bacalarını görmek için iyi bir fırsat yakalamış olur, bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

kapadokya.jpg

4- KASTAMONU (ILGAZ)

Karavan tatiline çıkmaya karar verirseniz gitmeniz gereken bir başka güzellik de Ilgaz Dağı Milli Parkı olabilir. Doğa ile iç içe geçireceğiniz zamanlar keyif verici olacak. Karavanınızı Ilgaz Kayak Merkezi’ne yakın bir yere bırakıp kayak yapabilir ya da sadece manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

5- ARTVİN (BORÇKA – KARAGÖL)

Muhteşem bir göl manzarasının tadını çıkarmak isteyenler için bu bölge çok iyi bir seçenek olacak. Karavanınızı göl kenarına bırakıp yürüyüşün tadını çıkarabilir, Borçka Karagöl Tabiat Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz.

karavan1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.