Asgari ücrette yılda tek zam itirazı HAK-İŞ'ten açıklama

Asgari ücrette yılda tek zam itirazı HAK-İŞ'ten açıklama
HAK-İŞ asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde komisyon yapısının değişmesi gerektiğini belirtti. Değirmenci, mevcut durumda asgari ücretin belirlenmesindeki döngünün sonlanmadan sorunun çözülemeyeceğini ifade etti.

Yaklaşmakta olan yeni asgari ücret görüşmeleri öncesinde Değirmenci, yazılı bir açıklama yaparak, asgari ücretin milyonlarca çalışanı memnun edecek, enflasyon karşısında ayakta duracak bir artış gerektiğini belirtti.

Değirmenci, asgari ücretin belirlenmesinde yaşanan döngüye dikkat çekerek, yapılan artışın mal ve hizmetlere gelecek fahiş zamlarla çözümsüz hale geleceğini ve çalışanları zor durumda bırakacağını söyledi. Özellikle pandemi sonrası yaşanan geçim sıkıntısına vurgu yaparak, asgari ücretin belirlenmesinde ailelerin geçim şartlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

Asgari ücretin artışının sadece asgari ücretlileri değil, diğer çalışanları da etkilediğini ve zam sonrası ürün ve hizmetlere hemen yansıyarak bir kısır döngü yarattığını belirten Değirmenci, bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini ve asgari ücret belirleme komisyonunun yapısının yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

para1200.jpg

hakis.jpg

paraduz.jpgcuzdanpara.jpg​​​​​​​

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.