Asgari ücrette zam maratonu başlıyor 'Yüzde kaç zam olacak Toplantı saat kaçta yapılacak'

Asgari ücrette zam maratonu başlıyor 'Yüzde kaç zam olacak Toplantı saat kaçta yapılacak'
2024 Asgari ücret toplantısı bugün yapılacak. Asgari ücret ne kadar olacak? masadaki rakamlar neler? Saat kaçta toplanacak?

Asgari ücret zammı maratonu bugün resmen başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ilk toplantısını gerçekleştirecek. 7 milyon çalışanı doğrudan ve tüm ücretleri dolaylı yoldan etkileyecek yeni asgari ücret için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan toplantı masasında hükümeti temsilen bulunacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na talimat geldi. Peki brüt asgari ücret, net asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Mynet'in Haberine Göre;

ERDOĞAN'DAN TALİMAT GELDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmelerde hakem rolünü üstlenen hükümete talimat verdi. Erdoğan, hükümetten her dönem olduğu gibi uzlaşma görüşmelerinde işçilerin yanında olunmasını istedi.

emekli-2.jpg

BAKAN IŞIKHAN'DAN TEK ZAM MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise son yaptığı açıklamasında asgari ücrete tek zam mesajı vererek, “İlkemiz her zamanki gibi, siz de biliyorsunuz “çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek.

Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız. Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle, Asgari Ücret yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi… Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık” dedi.

maas-vermek.jpg

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İLK TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamının belirlemesine yönelik süreç, bugün resmi olarak başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde saat 13.30’da gerçekleştirilecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı için işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için TÜRK-İŞ temsil edecek.

İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını ise TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar yapacak.

asgari-ucret.jpg

ÇALIŞMA TAKVİMİ BELİRLENECEK

Komisyonun bu ilk toplantısında rakamların konuşulmayacağı belirtiliyor. Asgari ücret zammı için çalışma takviminin belirlenmesi beklenen ilk görüşmelerde, tarafların geçinme endersleri, ekonomik sosyal durum, ücretlerin genel seviyesi gibi bir takım verileri paylaşabileceği öğrenildi.

REFAH PAYI İLE 17 BİN LİRAYI AŞMASI BEKLENİYOR

6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 38 seviyelerinde gelmesi bekleniyor. Bu kapsamda asgari ücretin enflasyon altında kalmayacağı ve masada pazarlığın 15.750 lira seviyelerinden başlayacağı öngörülüyor.

Ancak burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek zam yapılacağını da göz önünde bulundurarak 10-12 puanlık bir refah payı dokunuşu yapacağı düşünülüyor.

YÜZDE 40 ARTIŞ BEKLENİYOR

Yeni ücretler için tahminini açıklayan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, “Yüzde 40 civarında bir artış olabilir. Böylece 16 bin TL bandında bir rakam olabilir. Ama ben yüzde 50 ve hatta biraz üzerinde artış olacağını düşünüyorum. Asgari ücretin 17 bin TL bandını geçeceğini düşünüyorum” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.