Yer gök bayrak olsun! Asılan en büyük Türk bayrağı Adana 15 Temmuz Köprüsü'ne nasip oldu

Yer gök bayrak olsun! Asılan en büyük Türk bayrağı Adana 15 Temmuz Köprüsü'ne nasip oldu
Met-Gün İnşaat, Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları kapsamında Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü 1699 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğindeki dev Türk bayrağı ile süsledi. 15 bin 300 metrekarelik Türk bayrağı, bugüne kadar asılan en büyük Türk bayrağı olma özelliği taşıyor

Met-Gün İnşaat'tan yapılan açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Met-Gün İnşaat'a yaptırılan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki etkinliklerin, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in katkıları ile organize edildiği anlatıldı.

adanabayrak1.jpg

Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarındaki etkinliklerin gündüz bölümünde, kano, bisiklet ve koşu yarışları, gece ise ışık, su gösterilerinin gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, köprüdeki kutlamalarda en önemli detayın 1699 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğindeki Türk bayrağı olacağı vurgulandı.

adanabayrak2.jpg

Açıklamada, 15 bin 300 metrekarelik Türk bayrağının bugüne kadar asılan en büyük Türk bayrağı olma özelliği taşıdığına dikkati çekilerek, bayrağın, ülke çapındaki kutlamaların simgesi olacağı, bugüne kadar böylesine büyük bir alanı kapsayan dev bir Türk bayrağının ilk kez bir şehri süsleyeceği bilgisi paylaşıldı.

ETKİNLİKLERİ AHMET ERTUĞ FOTOĞRAFLAYACAK

Açıklamada Cumhuriyet'in 100. yıl kutlama etkinliklerini fotoğraf sanatçısı Ahmet Ertuğ'un fotoğraflayacağı aktarıldı.

İLELEBET TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN YAŞASIN CUMHURİYET

Açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Met-Gün İnşaat olarak, Türkiye'nin ve Adana'nın gururu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleşecek Cumhuriyet şölenine tüm halkımızı davet ediyoruz. Yer gök bayrak olsun, Cumhuriyet'imiz nice 100 yılları hep birlikte birlik, beraberlik içinde kutlasın.

Cumhuriyet, fazilettir. Cumhuriyet, çağdaşlık ve uygarlıktır. Cumhuriyet, gelişime ve değişime açık olmaktır. Cumhuriyet, ilericiliktir, bilimdir. Cumhuriyet, tam bağımsızlıktır. Cumhuriyet, Atatürk'ün yoludur. İlelebet tam bağımsızlık için yaşasın Cumhuriyet."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.